Teknoloji

Apple iPad Air 2 iki kat daha fazla RAM barındıracak

ipad-air-2-101014

Apple yeni iPad’lerini 16 Ekimde diizenlenecek toplantıda tanıtması bekleniyor. Bu toplantının hemen öncesinde iPad Air 2 ile ilgili dedikodular ve sızıntılar da artmaya başladı. iPad Air 2’nin detaylı fotoğraflarının ardından bu kez de hafızayla ilgili bir ipucu geldi.

Üçüncü taraf Apple servis sağlayıcısı GeekBar’ın belirttiğine göre iPad Air 2’de 2 GB hafıza yer alabilir. GeekBar daha önce de iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tanıtılmadan önce bu cihazlarda barometrik basınç sensörünün bulunacağı tahmininde bulunmuş ve bu tahmin doğru çıkmıştı.

Hafıza iPad Air’da bulunan 1 GB RAM gibi Elpida RAM olacak, ancak DDR3 SDRAM olup olmayacağı şu an için bilinmiyor. Bu arada geçtiğimiz ay Tayvan kaynaklı bir yayın organında çıkan haberde iPad Air 2’de hafıza artışı yapılacağı iddia edilmişti.

ipad-air-2-hafiza-dedikodu-101014

Apple’ın hafıza artışı yapmasında bölünmüş ekranlı çoklu görev gibi daha yoğun sistem kaynağı tüketen çeşitli işlevleri getirecek olmasının rolü olabilir. Son zamanlarda Apple’ın kullanıcıların aynı anda iki uygulamayı yan yana çalıştırmalarını sağlayan bir özellik üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Bunun hayata geçirilmesi için daha fazla RAM’e ihtiyaç duyulacağı bir gerçek.

iPad’lerde en son hafıza artışı iPad 3 ile yapılmış, miktar 1 GB’ye çıkarılmıştı. iPad 4 ve iPad Air’da 1 GB RAM korundu. Ne var ki, 3 GB RAM barındıran cihazların bulunduğu bir ortamda iPad’de de bir yükselme artık bekleniyor.

Apple’ın yeni iPad Air 2’yi ve Retina ekranlı iPad mini’yi 16 Ekimde düzenlenecek etkinlikte tanıtması bekleniyor. Bu arada güncellenmiş Mac mini ve Retina ekranlı iMac de Apple’ın duyurması beklenen cihazlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER