Teknoloji

Yeni iPad’in izi resmi belgelerde görüldü

apple ipad

Apple, önümüzdeki dönemde iPad ailesine yeni bir üye daha ekleyecek gibi görünüyor. Rusya ve diğer ülkelerde satılacak cihazlar için gerekli belgelerin bulunduğu Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanında iOS 13 işletim sistemiyle çalışan yeni bir iPad’in varlığına işaret ediyor. Bu iPad’in teknik özellikleri ise belirsizliğini koruyor.

Geçmişte bu tarz başvuru ve belgeler, Apple’ın resmi duyurularından birkaç gün önce ortaya çıkmıştı. Bu da yeni iPad’in bu hafta içinde duyurulabileceğini düşündürüyor. Ancak küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın içinde bulunduğu olağanüstü durum nedeniyle Apple’ın insanların evlerinden huzurla çıkabileceği günleri bekleme ihtimali daha yüksek görünüyor. Şirket bu süreçte Çin’deki üretim faaliyetlerinde de tam kapasiteye dönebilir.

Apple’ın yeni bir iPad çıkarmayı planladığına dair haberler daha önce de gündeme gelmişti. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, şirketin 2020’nin ilk yarısında üç arka kameralı ve artırılmış gerçeklik için 3D sistemli bir iPad’i piyasaya sürebileceğini belirtmişti.

Kuo, 2021’in sonuna kadar çıkması muhtemel başka iPad modelleri konusunda da ipucu vermişti. Tecrübeli analiste göre; yeni iPad Pro, iPad mini, Mini LED arkadan aydınlatmalı 10.2 inç ekrana sahip iPad de Apple’ın yol haritasında bulunuyor.

Ancak bütün bu plan ve öngörülerin koronavirüs salgınından önce yapıldığını hatırlatmakta fayda var. Yine de, Apple yeni iPad için en azından tüm mevzuatsal süreci tamamlayarak uygun zamanda yola çıkmaya hazır hâle gelmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER