Teknoloji

Apple’dan yeni iPad’ler için ilk işaret geldi

apple ipad pro 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple için tablet pazarında 2019 oldukça hareketli geçiyor. Şirket, geçtiğimiz ilkbaharda hem yeni iPad Air‘i tanıtmış hem de uzun süredir unuttuğu iPad mini’yi yenilemişti. Apple iPad portföyündeki yeniliklere yılın ilerleyen dönemlerinde de devam edecek gibi görünüyor.

MySmartPrice sitesi, şirketin beş yeni iPad için Avrasya Ekonomik Komisyonu’na yaptığı başvurunun belgesine ulaştı. Beş iPad’den ikisinin bir dosyada, üçünün ise başka bir dosyada sunulduğu belirtildi. Belgelerde donanım konusunda bir detay paylaşılmazken, hepsi iPadOS ile çalışan tabletlerin yeni modeller olduğunu anlamak çok zor olmuyor.

Apple’ın baz iPad için 10.2 inç ekranlı bir versiyon hazırladığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Tabletin geniş ölçekli üretiminin yakında başlaması planlanıyor. Apple’ın baz iPad’i bir yıldan uzun bir süredir yenilememesi, bu modeli “değişecekler listesi”nde üst sıralara yükseltiyor.

Yeniden tasarlanan iPad Pro’nun birinci yaş günü de yaklaşıyor. Apple’ın bu modelin tasarımında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Şirketin sadece işlemciyi yenilemesi ve bazı küçük değişiklikler yapması muhtemel görünüyor.

Çıkan haberlerin zamanlamasının yerinde olduğu söylenebilir. Cupertino merkezli şirket, her yıl eylül ve ekim aylarında yeni cihazlarını gözler önüne çıkarıyor. Apple, yeni iPhone ve iPad modellerinin yıl sonunda raflarda olmasına özen gösteriyor. Şirketin yaptığı başvurular, en azından mevzuatsal altyapının hazırlandığını gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER