Manşetler

Apple duvara monte edilebilen 15 inç ekranlı iPad çıkarabilir

apple ipad pro magic keyboard

2022 Apple için oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. İkinci nesil AirPods Pro, sporculara özel bir Apple Watch, 5G destekli yeni bir iPhone SE, yeni 27 inç iMac ve ilk karma gerçeklik başlığı beklenen ürünler arasında yer alıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple bir taraftan da 15 inç büyüklüğünde bir iPad hazırlıyor. Bu iPad’in duvara monte edilebileceği belirtilirken, bu modelin Amazon Echo Show 15 ve Facebook Portal ile rekabet etmesi öngörülüyor.

Gurman bu yeni iPad’in akıllı ev cihazlarını kontrol etmeye yönelik bir ev ürünü olacağının altını çizdi. Tecrübeli gazeteci, cihazın “basit tablet fonksiyonlarını” yerine getirebilecek kapasitede olduğunu da dile getirdi. Mevcut iPad’e kıyasla daha güçlü bir hoparlörle gelmesi beklenen bu 15 inç iPad’de yatay kullanıma uygun kameraların da bulunması öngörülüyor.

Gurman’a göre, 15 inç ekranlı iPad işletim sistemiyle Amazon Echo Show 15’e karşı avantaj kazanacak. iPadOS platformunun uygulama katalogunun genişliğine dikkat çekilirken; güçlü işlemci, daha iyi kamera performansı, Center Stage gibi özelliklerin de tablette kullanıcıları bekleyeceği belirtildi. Gurman, Apple’ın bu tableti bir akıllı ev kontrol merkezi olarak kullanmayı mümkün kılacak “Ev Modu” ile sunacağını da iddia ediyor.

Orijinal HomePod’un üretimini durduran Apple’ın ekranlı bir HomePod çıkaracağına dair söylentiler daha önce gündeme gelmişti. 15 inç iPad’in konuşulan ekranlı HomePod olma ihtimali bir hayli kuvvetli görünüyor. Hızlı ve üst segment bileşenlerin varlığıyla 15 inç ekranlı Apple iPad, Amazon Echo Show 15 ve Facebook Portal’dan daha pahalı bir cihaz olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER