Teknoloji

Apple iPad 3’ün ekran üreticileri arasında Sharp’ın olduğu iddialarını yalanladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPad 3’ün ekranı için alım yapacağı şirketler arasında bahsi geçen Sharp’ın varlığını yalanladı. ETNews sistesinin haberine göre Sharp, Apple’dan seri üretim için onay almayı başaramadı. Bu da, iPad 3’te yer alması beklenen yüksek çözünürlüklü ekranın üretimi için geriye Samsung ve LG Display’in olduğunu gösteriyor.

Sharp’ın iPad 3 bileşen tedariğinde bulunacağı geçtiğimiz kasım ayında ortaya çıkmıştı. Apple’ın Sharp’ın ekran fabrikası için 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşündüğüne dair 2011 yılının başlarında çıkan haberler bu dedikoduların kaynağını oluşturuyordu. Söz konusu yatırım projesinin akıbeti henüz belli değil. Ancak Sharp iPad 3’ün ekranı için üretim fırsatı elde etmiş olmasa da, Apple’ın bir diğer ürünü olan iPhone için ekran sağlamaya devam ediyor.

Apple’ın bu yıl içinde çıkması beklenen altıncı nesil iPhone’u için Sharp’ın ekran tedariğinde bulunmaya devam edeceği söyleniyor. Söz konusu ekranların düşük sıcaklılıklı poli silikon teknolojisini kullanacağı, böylelikle daha ince, daha hafif; aynı zamanda daha düşük güç tüketimine sahip ekranların üretilmiş olacağı belirtiliyor.

Apple’ın ekran konusundaki kalite çıtası oldukça yüksek. Bu standartlar geçmişte LG Display’in üretim konusunda sıkıntılar yaşamasına neden olmuş ve Apple da bir süreliğine bu şirketten ekran alımı yapmayı kesmişti.

İlgili – ETNews

İLGİLİ HABERLER