Teknoloji

Apple iPad 3’ü Steve Jobs’un doğum gününde piyasaya sürebilir

img_9860

Apple’ın üçüncü nesil tabletini Steve Jobs’un doğum gününde piyasaya sürebileceği konuşuluyor. Eğer bu dedikodu gerçeğe dönüşürse iPad 3, 24 Şubat tarihinde başta ABD olmak üzere yurtdışında piyasaya çıkmış, bu tarih öncesinde de tanıtılmış olacak.

Foxconn’un 9.5 ile 9.7 milyon arasında tablet üretimi yapmayı planladığı ve çalışanlarından yeni ay yılı tatilinde de fazla mesai yapmaları talebinde bulunduğu belirtiliyor. Henüz hiçbir şey kesinleşmiş değil, ancak bu son dedikodu Apple’ın cihazı mart ya da nisan ayında piyasaya süreceğine dair dedikodularla örtüşmüyor. Ne var ki, Apple’ın her yılın başında yeni bir iPad tanıttığını ve cihazın üretimi konusunda hem Apple’ın hem de Foxconn’un daha tecrübeli hâle geldiğini düşünecek olursak, 24 Şubatta yeni bir iPad’in yurtdışında piyasaya çıkması fikri çok da mantıksız gelmiyor.

Yeni nesil iPad 3 ile ekran açısından önemli bir güncelleme bekleniyor. Mevcut iPad 2 ve orijinal iPad’de 1024 x 768 çözünürlüklü ekran yer alıyor. Apple’ın yeni tablet ile birlikte çözünürlüğü arttırması bekleniyor. Retina Ekran lâfı çok ediliyor, ancak Apple’ın bir tablette bu kadar yüksek piksel yoğunluğunu sağlayacak çözünürlüğü sunup sunamayacağından emin değiliz. Samsung’un da aynı zaman aralığı içinde yeni tabletini tanıtması bekleniyor. Görünen o ki, kıyasıya bir rekabet bizleri bekliyor.

İlgili – FocusTaiwan

İLGİLİ HABERLER