Teknoloji

Apple iPad 2’nin Çin’deki satışına ticari marka nedeniyle engelleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9865Apple’ın iPad 2 tabletinin Çin’deki satışına engel konulduğu şeklinde haberler geliyor. Bunun sebebi ise Apple’ın Proview Technology adlı bir şirkete kaybetti ticari marka davası. Hebie Youth Daily’nin verdiği habere göre Çin Endüstri ve Ticaret Yönetim Kuruluşu (AIC) yerel saatle akşam 5 itibariyle 45 adet iPad’e el koymuş. Müşterilerinse hâla tablet alabilmek için tezgahtarları sıkıştırmakta olduğu da kaydedilmiş.

Bazı satıcılar yetkililerden bir tepki ve olumsuz uygulama görmemek amacıyla görülebilen stoklarını sıfırlamak zorunda kalmış. Ne var ki, tezgah altı satışların hâla sürmekte olduğu da belirtiliyor. Proview Technology şirketi geçtiğimiz aralık ayının başında Çinli mahkemeleri iPad markasının haklarını elinde bulundurduğuna ikna etmeyi başarmıştı. Şirket, iPad markasının Çin’deki kullanım haklarını 2000 yılında, Apple tabletini çıkarmadan seneler önce almıştı.

Ticari marka davasının sürmesine karşın, Apple iPad 2’yi geçtiğimiz yıl Çin’de de piyasaya sürmüştü. İkinci nesil tabletin çevrimiçi satışları hâla devam ediyor. Apple’ın bu mahkeme kararına itiraz etmesi bekleniyor. Ne var ki, mahkeme bir karar verinceye kadar iPad’in bu ülkede bulunması zor olabilir. İşin sonunda Apple’ın iPad markasının kullanım haklarını Proview’dan anlaşma karşılığı satın aldığını da görebiliriz. Ne de olsa Çin pazarı değerli, şakaya gelmez.

İlgili – Hebie Youth Daily

İLGİLİ HABERLER