Teknoloji

Apple iPad ailesine 2018’de 9.7 inç ve uygun fiyatlı bir model ekleyebilir

apple ipadApple iPad ailesinde odak noktasını “Pro” serisi cihazlara kaydırsa da, giriş seviyesi seçeneklerden de uzaklaşmamıştı. Şirket bu doğrultuda geçtiğimiz mart ayında Türkiye’de 1599 TL’den, ABD’de de ise 329 dolardan başlayan fiyatlarla satılan 9.7 inç ekranlı iPad’i duyurmuştu. Söylentilere göre, Apple önümüzdeki yıl iPad için fiyat barajını biraz daha aşağıya çıkarmayı hedefliyor.

DigiTimes’ta yer alan habere göre, Apple yine 9.7 inç ekran taşıyacak yeni tabletini ABD’de 259 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Cupertino merkezli şirketin böylelikle endüstriyel kurumsal pazar gibi fiyat konusunda daha hassas kitlelere ulaşmayı istediği söyleniyor. Fiyat konusunda hassas olan bireysel kullanıcıların da Apple’ın hedefinde olduğu iddia edildi.

Apple için tablet pazarında son zamanlarda işler eskisi kadar iyi gitmiyor. 2013-2014 döneminde rekor kıran tablet satışlarındaki düşüş üç yıl boyunca devam etmişti. Bu yıl ise 9.7 inç ekranlı yeni giriş seviyesi model ve Pro serisindeki dikkat çekici yenilikler sayesinde düşüş biraz olsun yavaşlatılmıştı.

259 dolarlık yeni modelin 329 dolarlık iPad’in yerini mi alacağı, yoksa başka bir model olarak mı konumlandırılacağı henüz bilinmiyor. Söz konusu cihazın teknik özellikleri konusunda da şimdilik ortada somut bir bilgi yok. Ancak bu cihazın hâli hazırda satılan iPad (2017)’nin biraz daha iyileştirilmiş bir versiyonunun olması muhtemel görünüyor.

Yeni 9.7 inç Apple iPad 2018’in ikinci çeyreğinde tanıtılabilir

Dedikodulara göre, 9.7 inç ekranlı yeni Apple iPad, Compal Electronics tarafından üretilecek. Tabletin tanıtımı içinse 2018’in ikinci çeyreği işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER