Teknoloji

Apple 2017’de üç yeni iPad’i duyurabilir

apple ipadKGI Securites analisti Ming-Cgi Kuo, Apple iPad ailesine 2017’de üç yeni modelin eklenebileceğini belirtti. Normalde bu tarz öngörülere biraz temkinli yaklaşmak gerekse de, Kuo’nun başarılı sicili iPad serisinin genişleme ihtimalini artırıyor. Kuo’ya göre, Apple 12.9 inç ekranlı iPad Pro’nun ikincisini, uygun fiyatlı 9.7 inç ekranlı bir iPad’i ve 10.5 inç ekranlı bir iPad Pro’yu duyuracak. Apple’ın 9.7 inçten sadece 0.8 inç büyük ekranlı modeli satmak için nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor.

Cihazların fiziksel olarak şeklini muhafaza etmesi ve uçtan uca ekran sayesinde ekran boyutunda bir artış kaydedilmesi muhtemel gözüküyor. Uçtan uca ekranın önümüzdeki yıl tanıtılması ve köklü değişiklikler barındırması beklenen iPhone’da da kullanılması muhtemel gözüküyor. Kuo’ya göre, 2018’den itibaren iPad’lerde OLED ekran kullanılacak. iPhone’da OLED geçişinin ise 2017’de başlaması öngörülüyor.

Kuo’nun raporu, Cupertino merkezli şirketin 2016’nın kalan kısmında iPad ailesine bir ekleme yapmayacağı izlenimini oluşturuyor. 9.7 inç ekranlı iPad Pro’nun nispeten yeni olması, 12.9 inç ekranlı iPad Pro 2 içinse önümüzdeki yılın işaret edilmesi nedeniyle tablet portföyünün 2016’da genişlemesi muhtemel gözükmüyor.

Kuo’ya göre, 12.9 inç iPad Pro 2 ve 10.5 inç ekranlı iPad Pro’da Apple’ın A10X işlemcileri kullanılacak. Söz konusu işlemcinin önümüzdeki eylül ayında iPhone 7 ile birlikte görücüye çıkması bekleniyor. Uygun fiyatlı olacağı söylenen 9.7 inç ekranlı iPad’de ise hali hazırda iPad Pro serisinde kullanılan A9X işlemciye yer verileceği belirtiliyor. Kuo söz konusu modelin ne kadar ucuz olacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Apple iPad için esnek OLED ekranlara geçiş yapabilir

Raporunda 2017’nin ötesine dair değerlendirmelere de yer veren Kuo, Apple’ın 2018’den itibaren iPad’de esnek OLED ekranları kullanabileceğini belirtti. Şirket hali hazırda Apple Watch’ta esnek OLED ekranları tercih ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER