Manşetler

Apple iPad 2 incelemeleri ve varılan ortak noktalar

iPad 2’nin piyasaya çıkışıyla birlikte özellikle ABD’de faaliyet gösteren teknoloji bloglarında ve diğer yayınlarda Apple’ın ikinci nesil tabletiyle ilgili incelemeler görmeye başladık. İnceleme yapanların ortak noktası bu tabletin daha ince ve daha hafif tasarımı sayesinde elde daha kolay taşınıp kullanılabildiği yönünde. Ayrıca iPad 2’nin birinci nesil iPad’e göre dikkat çekici derecede hızlı olduğu da varılan bir diğer ortak nokta.

Aslına bakarsanız, iPad de yavaş sayılmaz, bunu rağmen iPad 2’de herşey daha hızlı ve daha düzgün çalışıyor. 39$’a satılan HDMI aygıtının mükemmel olduğunu belirten kişiler bunun sayesinde iPad 2’nin televizyona kusursuz ve kesintisiz bir şekilde bağlanabildiğini dile getirmişler. Kamerası her ne kadar hayalkırıklığı yaratıyor olsa da, FaceTime için yeterli oluyor. iPad 2 için daha çok uygulama bulunuyor ve piyasada satılan veya satışa sunulacak birçok tablete göre daha iyi geliştirici desteği mevcut. Sağlam ve kararlı iOS’e değinmeden geçmeyen yazarlar yine de iOS’te yer alan bildirim sisteminden genelde rahatsız ve Apple’ın gelecek güncellemede bunu iyileştirecek birşeyler yapmasını ummuşlar.

Garage Band ve PhotoBooth uygulamaları mükemmel, kolay kullanımlı ve iPad 2’nin gerçekten neler yapabileceğini göstermeleri açısından iyi birer örnek. Bunun yanında, iPad 2’yi inceleyen yazarların hemen hemen hepsi de Smart Cover’ı çok sevmişler. Bu kapak için zarif, neredeyse otomatik ve ilgi çekici tanımını kullanmışlar. Ancak bununla birlikte cihazın yanlarını ve arkasını koruyan ek bir çözümün gerekliliğinin de altını çizmeyi unutmamışlar.

Birinci nesil iPad o kadar iyi bir cihazdı ki, Apple’ın iPad 2’de çok fazla geliştirme yapmasına gerek bırakmamıştı. Yazarlara göre, eğer birinci nesil iPad’iniz varsa, ikinci nesili almak için gayret göstermenize veya acele etmenize gerek yok. Yine de, bu versiyonun iyi yanlarının birçok birinci nesil iPad sahibini ikincisini de almaya iteceği tahmininde bulumayı da ihmal etmemişler. Ayrıca tablet almak isteyenler için en iyi seçimin iPad 2 olduğu dile getirilirken buna sebep olarak da tabletin sadece fiyatı değil, aynı zamanda piyasada bulunanlar içinde en iyisi olması gösteriliyor.

Apple iPad 2 için yapılmış çeşitli incelemelere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

İlgili – SlashGear
İlgili – New York Times
İlgili – USA Today
İlgili – Wall Street Journal, All Things Digital
İlgili – MacWorld
İlgili – Engadget
İlgili – The Daily
İlgili – Daring Fireball
İlgili – Laptop Mag
İlgili – The Root
İlgili – TechCrunch
İlgili – Bloomberg Businessweek
İlgili – PC Mag

İLGİLİ HABERLER