Manşetler

Apple iPad 2: Genel bakış ve teknik özellikler – Galeri

Apple’ın bu akşam tanıttığı ikinci nesil iPad, nam-ı diğer iPad 2’nin ayrıntıları Apple’ın resmi sitesine çoktan eklenmiş bile. Buradan iPad 2’nin tüm teknik özelliklerine erişmek mümkün. Ayrıntılı teknik özelliklerle boğuşmak istemeyenler için iPad 2’nin öne çıkan teknik özelliklerini sizin için derledik.

Önceden olduğu gibi iPad 2’nin de WiFi ve WiFi+3G versiyonları satılacak. 3G versiyonunun iPhone 4’te olduğu gibi Verizon’a özel CDMA versiyonu da satılacak. 241.2 x 185.7 x 8.8 mm’lik ölçülerindeki iPad 2’nin sadece WiFi versiyonu 601 gr., WiFi + 3G versiyonu ise 613 gr. ve 607 gr. (Verizon) ağırlığa sahip.

Galeri: Apple iPad 2
[nggallery id=506]

iPad 2’nin 16 GB, 32 GB ve 64 GB’lık depolama kapasitesine sahip versiyonları satılacak. 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1+EDR desteğinin yanısıra WiFi+3G modellerde hem UMTS hem de CDMA EV-DO Rev.A desteği sunulan ayrı modeller mevcut. 9.7 inç’lik LED arkadan aydınlatmalı parlak çoklu dokunmatik IPS ekrana sahip olan iPad 2’nin ekranı birinci nesil iPad gibi 1024 x 768 çözünürlük desteği barındırıyor. Apple’ın yeni nesil çift çekirdekli 1 GHz A5 işlemcisiyle gelecek olan iPad 2 bu sayede hem yüksek performans hem de uzun batarya ömrü sunacak. Apple iPad 2’nin tek bir şarjda 10 saate kadar çalışabileceğini iddia ediyor.

Yeni iPad 2 ile birlikte iPad de kamerayla tanışıyor. Arkada yer alan kamera 720 p / 30 fps HD video kayıt yeteneğine ve 5x dijital yakınlaştıma desteğine sahip. Önde yer alan kamera ise saniyede 30 çerçeve hızında VGA çözünürlükte video kaydı yapabiliyor, ayrıca VGA kalitesinde sabit görüntü çekimi de yapabiliyor. WiFi üzerinden fotoğraf ve videolara coğrafi etiket eklemek de mümkün. Ön yüzde yer alan kamera sayesinde iPad 2 ile FaceTime görüşmeleri yapmak mümkün.

Apple iPad 2’ye 25 W/h’lik yeniden şarj edilebilir lityum iyon polimer batarya yerleştirmiş. 10 saate kadar çalışma ömrü sunan bu batarya, 3G mobil veri şebekesi aracılığıyla web’de gezinirken 9 saate kadar çalışma ömrü sunmakta. iPad 2’yi hem güç adaptörü üzerinden hem de USB üzerinden bilgisayara bağlayarak şarj etmek mümkün.

Apple iPad 2’de 30 pinlik dock konnektör portu, 3.5 mm’lik kulaklık jakı, dahili hoparlör ve mikrofon yer alıyor. WiFi+3G modelinde microSIM kart yuvası da bulunmakta. Üç eksenli jiroskop, ivmeölçer ve çevresel ışık sensörünün yer aldığı iPad 2’de dijital pusula ve A-GPS desteği bulunuyor.

Apple iPad 2 Apple Dijital AV adaptörü aracılığıyla 1080p’ye kadar video çıkış desteği sunabiliyor. Bu sayede iPad’in ekranındaki görüntüyü bir HDTV’ye yansıtmak mümkün oluyor.

Apple iPad 2 ile ilgili ayrıntılı teknik özellikleri aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER