Manşetler

Apple iOS ve Mac için iWork uygulamalarını güncelledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iWork üretkenlik paketi altında sunduğu uygulamalardan birini veya birden fazlasını kullananları ilgilendiren yeni bir güncelleme yayınlandı. Aslında ortada birden fazla güncelleme var, çünkü iWork’ün hem iOS hem de OS X uygulamaları güncellemeden geçti, her iki taraftaki uygulamalar arasındaki uyumluluk derecesi daha da artırıldı. Mac için iWork paketi için 9.3 sürümü çıkarken, iOS tarafındaki uygulamalar da 1.7 sürümüne yükseltildi.

OS X yüklü Mac bilgisayarı üzerinde söz konusu uygulamalardan bir tanesini yüklü şekilde edinmiş olan kullanıcılar OS X içinde yer alan Yazılım Güncelleme aracılığıyla uygulamaları güncelleyebilir. Eğer bu masaüstü iWork uygulamalarını Mac App Store üzerinden satın alıp indirdiyseniz, bu mağazanın güncellemeler bölümünde gelen son sürümlerle ilgili indirme bağlantılarını görebileceksiniz. Benzer şekilde iOS tarafında da kullanıcılar yeni sürümleri App Store’un güncellemeler bölümü altından indirebilirler.

Pages 1.7 sürümüyle birlikte şekillere yansıma ekleme, nesneleri kilitleme veya kilitlerini kaldırma gibi yenilikler geliyor. Değişiklikleri İzle özelliğini kullanarak bir dokümanın neresinin değişitirildiğini görebilir, dokümanı gözden geçirirken her bir değişikliği onaylayabilir veya reddedebilirsiniz. Hesap tablolarını Mac için Pages’a aktarırken veya oradan alırken hesaplamaları korumak da mümkün. Öte yandan Microsoft Word veya Pages formatlarında içe aktarılan dokümanlardaki değişiklikleri izleme fırsatı da uygulamada sunuluyor.

Numbers 1.7 sürümüyle birlikte Mac için Numbers ve Microsoft Excel uyumluluğu uygulamaya getiriliyor. Bundan böyle iPad ve iPhone kullanıcıları Mac için Numbers veya Microsoft Excel üzerinde hazırlanmış dosyaları cihazlarında düzgün şekilde açabilecek veya cihazlarında hazırladıkları hesap tablolarını söz konusu masaüstü yazılımlar üzerinde de, filtreler açık veya kapalı şekilde aktarabilecek. Bu güncellemeyle birlikte içe veya dışa aktarma sırasında zengin metinleri koruma imkanı da getiriliyor. Şekillere yansıma ekleme, nesneleri kilitleme veya kilitlerini kaldırma, satır ve sütunları saklama veya gösterme gibi özellikler de güncellemeyle sunuluyor.

Keynote 1.7 ise Microsoft PowerPoint ve Mac için Keynote ile uyumlu bir şekilde çalışma fırsatı sunuyor. Bu yazılımlar üzerinde hazırlanmış sunum dosyalarını iPad veya iPhone üzerinde düzgün bir şekilde açıp düzenlemek veya iOS cihazlarında hazırlanmış projeleri dışa aktarmak mümkün. Sunum temaları, master niteliğinde slaytlar gibi unsurlar da uygulamada yer alıyor. Tüm Keynote hareket yapılarını oynatabilme, yeni slayt geçişleri ekleme, Mac için Keynote’a aktarma veya oradan dışa aktarım yaparken hesap tablolarını koruma, şekillere yansıma ekleme, nesneleri kilitleme veya kilitlerini kaldırma gibi işlemler de güncellemeyle birlikte sunuluyor. Son olarak sunucu notları şeklinde, yapılarla veya arka plan olmadan yazdırma gibi çeşitli yazdırma düzenleri de güncellemeyle birlikte uygulamaya kazandırılanlar arasında bulunuyor.

OS X ve iOS için iWork uygulamalarının güncellemelerini ilgili App Store’lardan indirebilirsiniz.

İlgili >> iOS için Pages, Keynote, Numbers, Mac için Pages, Keynote, Numbers

İLGİLİ HABERLER