Teknoloji

Apple iOS uygulamalarına özel aylık abonelik modelini oyun geliştiricilerinin kullanımına da açtı

Apple oyun yayıncılarına iPad oyunları için abonelik modeli kullanma izni verdi. Böylelikle şu ana kadar sadece gazete veya dergi yayıncıları tarafından kullanılabilen gelir modelinden yararlananan geliştiricilerin sayısı da artmış olacak.

Seattle merkezli bir oyun yayıncısı olan Big Fish Games bu modelin oyun geliştiricileri için de sunulması için başı çekenler arasında yer alıyor. Apple’dan izni alan Big Fish Games aylık 6.99$’lık abonelik bedeli karşılığında kullanıcılara oyunlarını indirme fırsatı veriyor. Big Fish Games’e abone olan kullanıcılar oyun geliştiricisinin yayınladığı oyunları özel bir uygulama üzerinden indirecek. Oyunlar kullanıcıların iPad’ine Big Fish Games’in veri merkezlerinden yollanacak, bu nedenle kullanıcıların oyun oynamak için bir Wi-Fi şebekesine bağlı olması gerekiyor. Her zaman olduğu gibi Apple oyun geliştiricilerinin gelirlerinden yüzde 30’luk pay almaya devam edecek.

Big Fish Games’in kurucusu Paul Thelen onay sürecinin normalden uzun sürdüğünü, Apple’ı kullanıcıların kredi kartlarından her ay para çekme konusunda ikna etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Bakalım, bu yeni abonelik modeli nasıl işleyecek, hep beraber göreceğiz.

İlgili – Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER