Teknoloji

Apple iOS, OS X ve watchOS geliştirici programlarını birleştirdi

apple-gelistirici-platform-090615

Apple bütün geliştirici programlarını tek bir program altında birleştiriyor. Böylelikle geliştiriciler sadece tek bir ücretle hem Mac hem de iOS geliştirici araçlarına erişebilecek. Daha önce Apple Mac ve iOS geliştirici programlarının her biri için ayrı ayrı 100’er dolarlık ücret talep ediyordu. Tabii ki, Apple Watch geliştirici araçları da bu paketin içinde bulunuyor.

Bundan böyle geliştiriciler sadece 99 dolar karşılığında iOS 9, OS X ve şirketin en yeni yazılım platformu watchOS’in beta sürümlerine bunlarla ilgili bütün SDK’lara erişim fırsatı bulacak. Apple bu değişiklikleri anlatan bir destek dokümanı hazırladı ve geliştiricilere yeni üyelik programına geçiş sırasında yardımcı oluyor.

 

Bütün bireysel ve kurumsal geliştirici hesapları yeni programa yükseltiliyor. Bu hesaplar iOS ve OS X ile ilgili bütün araçlara erişebilecek. Üyelik bitim tarihleri ve Teknik Destek Olayları değişikliklerden etkilenmiyor. Daha önce iOS ve OS X geliştirici programları için ayrı ayrı üyeliğe sahip olan kullanıcılar için tek bir hesabın bitiş süresi uzatılıyor, her bir programın geri kalan günlerinin toplamı üzerinden uzatma yapılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER