Teknoloji

Apple iOS, Mac ve Safari Geliştirici Merkezlerini kullanıma açtı

Bir haftadan biraz daha uzun zaman boyunca kapalı kalan Apple’ın Geliştirici Merkezleri tekrar açıldı. Kayıtlı geliştiricilerinin ad, posta adresi ve e-posta adresi gibi bilgilerinin meydana gelen bir güvenlik ihlâli neticesiyle açığa çıkmasının ardından geliştirici portalı erişime kapatılmıştı. Apple kredi kartı bilgileri ve geliştirici şifreleri gibi hassas bilgilerin şifrelendiğini ve güvenli şekilde durduğunu belirtmişti.

ios-gelistirici-merkezi-270713 (565 x 292)

Geliştirici Merkezinde güvenlik ihlâlinin öncesine göre değişen bir şey yok, ancak Apple’ın sunucu yazılımını güncelleyip veri tabanlarını sıfırdan inşa ederek daha önce verdiği sözü tuttuğunu ve tüm sistemi yenilediğini tahmin ediyoruz. Böylelikle başka saldırıların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Apple’ın Geliştirici Merkezinin yeniden inşası çalışmalarını takip etmek isteyenler için açtığı sistem durum sayfası epey ilerlenildiğini gösteriyor. iOS, Mac ve Safari Geliştirici Merkezleri açılmış olsa da geliştirici forumları, ön sürüm dokümantasyon sayfaları ve geliştirici videoları hâla kapalı duruyor.

apple-dev-portal-status-270713

Apple çalışmalarla ilgili olarak geliştiricilere aşağıdaki iletiyi gönderdi:

“Geliştirici servislerimizi tekrar faaliyete geçirmek için çalışırken gösterdiğiniz sabırdan dolayı minnettarız. Sertifikalar, Tanımlayıcılar ve Profilleri, yazılım indirmeleri ve diğer geliştirici servisleri erişilebilir kılındı. Eğer özel bir sistemin mevcudiyeti hakkında bilgi almak istiyorsanız durum sayfamızı ziyaret edin. Eğer program üyeliğinizin süresi dolduysa veya kapalı kalınan bu süre zarfında dolacaksa, lütfen bizimle iletişime geçin. Bu önemli sistemleri geri getirmeye çalışırken bize dayandığınız için teşekkür ederiz. Çalışmalarımızdan sizi haberdar etmeye devam edeceğiz.”

İlgili >> Apple Geliştirici Portalı

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER