Teknoloji

Apple iOS’te sınırları yukarı çekiyor

apple ios

Apple iOS işletim sistemli cihazlarda hücresel bağlantıyla indirme sınırını artırdı. Şirketin aldığı karar App Store’daki uygulamaların yanı sıra oyunları, podcast’leri, iTunes’taki filmleri ve diğer içerikleri de kapsıyor. Daha önce 150 MB olan hücresel indirme sınırının 200 MB’ye yükseltildi. Böylelikle hücresel bağlantı üzerinden daha fazla oyun ve uygulamanın indirilmesi mümkün hâle geldi.

Dosya boyutu sınırı, iOS kullanıcılarının hücresel bağlantı aktifken yanlışlıkla büyük boyutlu bir oyunu indirmesini engelliyor. Böylelikle kullanıcıların kotalarını aşması biraz daha zorlaşıyor. Ancak Apple’ın bu limitin, kullanıcı isteği olsa bile, aşılmasına izin vermemesi, önlemin kullanışlılığının sorgulanmasına neden oluyor.

Söz konusu sınır daha önce 100 MB idi. Apple, 2017’nin eylül ayında sınırı 150 MB’ye çıkarmıştı. Yaklaşık 1,5 yılın sonunda 50 MB’lik bir artış daha gerçekleştiren Cupertino merkezli şirket, dosya boyutu sınırını yukarı çekme konusunda yavaş hareket etmeyi sürdürecek gibi görünüyor.

Apple iOS platformundaki en son yenilikleri ise 3 Haziran’da gerçekleştireceği WWDC 2019 açılış etkinliğinde duyuracak. Etkinlikte iOS 13 hakkındaki ilk bilgiler resmi olarak paylaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER