Teknoloji

Apple İtalya’da iOS Geliştirici Akademisi açıyor

iphone se

apple iosApple iOS Uygulama Geliştirme Merkezi açma girişimini Avrupa’ya taşıyor. Bu merkezlerden ilki önümüzdeki aylar içinde açılacak. Merkeze İtalya’da bulunan Università di Napoli Federico II, ev sahipliği yapacak. İlk duyurusu geçtiğimiz ocak ayında yapılan merkezler ile hevesli geliştiricilerin iOS uygulama ekosistemini daha iyi öğrenmesi amaçlanıyor. Eğitmenlere ekstra destek sağlanması da merkezin hedefleri arasında bulunuyor. Apple’ın desteklediği akademide eğitimler dokuz ay boyunca devam edecek ve Avrupa’nın her yerinden akademiye başvurulabilecek.

Programın ilk yarısında öğrenciler iOS yazılımı geliştirme üzerine yoğunlaşacak. İkinci yarıda ise uygulama tasarımı ve şirket kuruluşu üstüne odaklanılacak. Apple ile işbirliği yapan İtalyan şirket ve organizasyonları, dersler için gerekli materyalleri sağlayacak. Buna ek olarak, öğrenciler üniversite yerleşkesinde oluşturulacak laboratuvarlarda Apple’ın en yeni cihaz ve yazılımlarını deneyebilecek.

İlk yılda programa 200 geliştirici kabul edilecek. Katılımcıların akademiye kayıt için bir ücret ödemek zorunda olmaması ise işin en güzel yanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Adaylar test ve mülakat sonuçları doğrultusunda akademiye kabul edilecek.

Apple’dan CFO Luca Maestri imzasıyla yapılan açıklamada Avrupa’daki ilk iOS Geliştirici Akademisi için Università di Napoli Federico II ile işbirliği yapılmasından ötürü memnuniyet duyulduğu belirtildi. Maestri, dünyadaki en kreatif bazı geliştiricilerin Avrupa’dan çıktığını ve bu merkezin de gelecek nesillere başarıya ulaşmaları için gerekli yetenekleri kazandıracağına inandıklarını dile getirdi.

Apple iOS geliştirici merkezlerini başka bölgelere de taşıyacak

Apple iOS geliştirici merkezlerini başka bölgelere taşımak adına da çalışmalar yapıyor. Şirket, sıradaki merkezin Hindistan’ın Bangalor şehrine açılacağını daha önceden duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER