Teknoloji

Apple’ın gece güncelleme özelliği iPhone alarmlarını devre dışı bırakıyor

iphone-6s-inceleme-00041

Apple’ın gün içinde indirilen iOS güncellemelerini gece yükleme özelliği, kulağa oldukça kullanışlı geliyor. Ancak bu özelliğin uygulanmasında yaşanan bazı sorunlar iPhone sahiplerine zor anlar yaşatabiliyor. iOS 9.1’i indirdikten sonra yüklemeyi geceye bırakanların ertesi sabah uyanması pek kolay olmadı.

Zira güncellemeyle birlikte kullanıcıların alarmları da devre dışı kaldı. Söz konusu açık, aralarında ünlü rock grubu The Pixies’in gitaristi Joey Santiago’nun da bulunduğu pek çok iPhone sahibini etkiledi.

Apple’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Ancak kullanıcılar şu an için problemin sadece güncellemenin gerçekleştirildiği gecede yaşandığını ve iOS 9.1’de genel olarak böyle bir problemin bulunmadığını bilmesinde fayda var.

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS, daha önce de alarm kaynaklı bazı problemler yaşamıştı. 2010’da yaz saatine geçiş sırasında yaşanan bir problem iPhone alarmlarının olması gerekenden 1 saat geç çalmasına yol açmıştı. Şirket iOS 9.0.1 güncellemesini yayınlarken, alarmların kendiliğinden kapanmasını önleme konusunda da çalışmalar yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER