Manşetler

Apple iOS’ten Android’e geçiş sağlayan uygulama haberini yalanladı

Apple iOS'ten Android'e geçiş

Çoğu büyük teknoloji şirketi gibi Apple da dedikodular veya spekülasyonlar üzerine açıklama yapmıyor. Ancak ileride istenmeyen sonuçlara yol açabilecek haberler veya söylentiler çıktığında bu kural bozulabiliyor, tıpkı bugünlerde olduğu gibi.

Apple’ın iOS kullanıcılarının Android cihazlarına taşınmayı kolaylaştıracak bir araç geliştirdiği haberleri çıkmıştı. Bir Apple sözcüsü BuzzFeed’e yaptığı açıklamayla bu gelişmeyi yalanladı. Sözcü şu anda sadece kullanıcıları Android’den iPhone’a geçirmeye odaklandıklarını ve bunun da mükemmel ilerlediğini kaydetti.

Apple’ın ücretsiz indirilebilen Move to iOS uygulaması Android kullanıcılarına verilerini yeni satın aldıkları iPhone’a aktarmalarında yardımcı oluyor. The Telegraph, Avrupalı telekom şirketlerinin yoğun baskısını hisseden Apple’ın, Android’den iOS’e geçiş için sunduğu aracın tersi işlevini yerine getireninin de Android’e kolay geçiş için hazırlamakta olduğunu iddia etmişti.

Apple’ın kısa ve net açıklaması bu dedikoduyu boşa çıkarmış oluyor. Eğer verilerinizi bulutta, şifrelenmiş şekilde güvenli olarak saklarsanız, gelecekte iOS’ten Android’e veya Android’den iOS’e geçişte bu işlem sizin için tek başına yeterli olabilir. Kişileriniz, fotoğraflarınız, takvimleriniz ve e-posta iletileriniz bütün cihazlardan erişilebilir olduktan sonra bir cihazdan diğerine geçiş çok zor olmuyor.

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER