Teknoloji

Apple iOS 9’da Google Asistan’a Proactive Assistant ile cevap veriyor

Apple iOS 9'un en önemli özelliklerinden bir tanesi proaktifliği olacak. WWDC 2015'te resmiyet kazanan iOS 9'un önemli özelliklerinden biri olan Proactive Assistant sayesinde iOS cihazınız konum, zaman veya açtığınız uygulamaya göre ne istediğinizi anlayacak, ona göre davranacak.

siri-proactive-ios-9-080615

Apple iOS 9‘un en önemli özelliklerinden bir tanesi proaktifliği olacak. WWDC 2015’te resmiyet kazanan iOS 9’un önemli özelliklerinden biri olan Proactive Assistant sayesinde iOS cihazınız konum, zaman veya açtığınız uygulamaya göre ne istediğinizi anlayacak, ona göre davranacak.

Örneğin sabah kalkıp iPhone’u elinize aldığınızda iOS size genellikle yaptığınız şeylere göre bazı uygulamalar tavsiye edecek. Siri günün bazı zamanlarında ne yapmayı sevdiğinizi bilecek, buna göre kulaklığı taktığınızda müzik oynatmaya başlayacak veya otomobile bindiğinizde sesli kitap açacak. Takvim de trafik durumuna göre bir yerden ayrılmanız gereken zamanda size hatırlatmada bulunacak.

Google Asistan Android’in öne çıkan özelliklerinden bir tanesi ve I/O 2015’te duyurulan Now on Tap ile birlikte bu sanal asistan daha akıllı hâle geldiğini göstermişti. İşte Apple da Siri’yi Proactive Assistant ile güçlendiriyor, böylelikle Google’a cevap veriyor.

İLGİLİ HABERLER