Teknoloji

Apple iOS 9’un beta sürümünü kullananların App Store’da yorum yazmasını engelliyor

apple-itunes-app-store-yorum-220715

Apple, iOS geliştiricilerinin memnun edecek bir adım attı ve iOS 9’un son beta sürümünü kullananların App Store’daki uygulamalar için yorum yazmasını engelledi. Son sürümü kullananlar, App Store’da yorum yazmaya çalıştıklarında bu imkandan faydalanamayacaklarını belirten bir uyarıyla karşılaşıyor. iOS 9’un beta sürümünü kullanan pek çok kişi, uyarı mesajını Twitter aracılığıyla paylaştı.

Uygulama geliştiricileri, uzun süredir işletim sisteminin desteklenmeyen versiyonlarını kullananlardan gelen kötü yorumlardan şikayetçiydi. Uygulamaların genel notunu düşüren bu olumsuz yorumlar, potansiyel müşterilerin fikirlerinin değişmesine neden olabiliyor.

Apple’ın uygulama geliştiricilerinin uzun süredir dillendirdiği çağrıya kulak vererek beta iOS sürümlerinde uygulama yorumu yazılmasını engellemesi, olumlu bir adım şeklinde niteleniyor. Bazı uygulamalar ise iOS’in beta versiyonlarında yaşanan hataları ortadan kaldırmak için gerekli güncellemeleri yapmayı tercih ediyor.

Apple’ın beta iOS sürümlerini kullananlardan daha önce gelen kötü yorumları kaldırıp kaldırmayacağı henüz bilinmiyor. Şirketin mevcut kötü yorumlara dokunmayıp yeni yorumların ön plana çıkmasını bekleyeceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER