Manşetler

Apple iOS 9.2 ilk public beta sürümünü yayınladı

iphone-6s-ios-9-200915

Hafta içinde geliştiricilere ilk iOS 9.2 sürümünü ulaştıran Apple, fazla vakit kaybetmeden güncellemenin ilk public beta sürümünü yayınladı. iOS 9.2’nin public beta sürümüne geçiş yapan kullanıcılar, eski iOS sürümlerine dönüş yapamayacak.

iOS 9.2’nin public beta sürümünün uygun kullanıcılara dağıtımı havadan gerçekleştiriliyor. Sürüme uygun hâle gelmek içinse Apple’ın internet sitesi üzerinden açık beta programına kaydolmak gerekiyor. iOS 9.2’nin ilk geliştirici sürümü ise 13C5055d kodunu taşıyor.

iOS 9.2 ile gelen en önemli değişiklik, Safari internet tarayıcısının üçüncü taraf uygulamalarda çalışma biçiminde görülüyor. Kullanıcılar tarafından yüklenen eklentiler, üçüncü taraf uygulamalarda da çalıştırılabiliyor.

Bunun dışında iOS 9.2’nin getirecekleri henüz tam anlamıyla bilinmiyor. Ancak paylaşılan ilk sürüm, güncellemenin daha çok “sahne arkası”nda değişiklikler yapacağını ortaya koyuyor. iOS 9.2’nin kasım ayında iPad Pro ile birlikte satışa sunulacak Apple Pencil desteğini taşıması da muhtemel gözüküyor.

Apple, iOS 9.2’nin ilk beta sürümlerini iOS 9.1’in nihai versiyonundan bir hafta sonra yayınladı. iOS cihaz sahiplerine 150’den fazla yeni emoji sunan iOS 9.1 güncellemesi, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta sunulan Live Photos özelliğine de iyileştirmeler getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER