Manşetler

Apple iOS 9.0.2 ile kilit ekranı açığını kapatıyor

iphone-6s-ios-9-200915

Apple iOS 9.0.2 güncellemesini yayınladı. Güvenlik güncellemesi niteliğini taşıyan iOS 9.0.2 ile birlikte Apple iOS 9 yüklü iPhone’larda görülen kilit ekranı hatasını çözüyor.

Söz konusu hata bir kullanıcının zamanlaması iyi ayarlanmış bir dizi ekran dokunuşuyla kişileri değiştirmesine ve telefonun film rulosuna erişmesine izin veriyordu. Bütün bunlar telefonun kilidini açmadan gerçekleştirilebiliyordu.

Her ne kadar anlaşılması güç ve gerçekleştirilmesi zor gibi görünse de, bu saldırı bir iPhone’un çalınması veya polis tarafından el konulması durumunda meydana gelebilecek çeşitli senaryolar konusunda endişelerin uyanmasına neden olmuştu. Yayınlanan iOS 9.0.2 güncellemesiyle birlikte bu hata çözülmüş oluyor.

Apple’ın iOS 9.0.2 güncellemesiyle ilgili olarak yayınladığı sürüm notunda bir kilit ekranı sorununun kilitlenmiş bir cihazda telefonlara ve kişilere erişim izni verdiği, bu sorunun kilitli bir cihazda sunulan seçeneklerin kısıtlanmasıyla çözüldüğü belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 9 İncelemesi

Bu, Apple’ın karşılaştığı ilk kilit ekranı problemi değildi. Siri iPhone 4S ile birlikte ilk kez tanıtıldığında benzer hatalar çıkmış, bunlar 2013’te iOS 7’nin yayınlanmasıyla birlikte tekrarlanmıştı. Her iki durumda da bu hatalar ilk sürümün yayınlanmasından kısa bir süre sonra çözülmüştü. Apple’ın gerekli yamaları hızlıca çıkarması sayesinde, telefonlar bu açıktan dolayı fazla zarar görmemişti.

Apple Siri’ye ve diğer anında isteklere daha fazla özellik ekledikçe, kilit ekranı hataları risk olmaya devam edecektir. Bu, şirketin yanlışlıkla kendi koruma kalkanına açtığı deliklerin sonuncusu olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER