Manşetler

Apple iOS 8.3’ü yayınladı, Siri’ye Türkçe desteği geldi

ios-8-3-ipad-080415

Aylar süren beta testinin ardından Apple, iOS 8.3 güncellemesini iPhone, iPad ve iPod touch için yayınladı. Güncellemeyle birlikte mobil cihaz sahiplerine sunulan his simgesi katalogu hatırı sayılır ölçüde genişlerken, Apple’ın dijital asistanı Siri de aralarında Türkçenin de bulunduğu bazı yeni dilleri desteklemeye başladı. Güncelleme Siri’nin Twitter ve Facebook entegrasyonlarını, yol tarifi ve sinema seans bilgisi gösterim özelliklerini de Türkiye’ye getirdi. Türkiye ile birlikte gelişmiş Siri özellikleri kazanan ülkeler arasında Brezilya, Danimarka, Hindistan, Hollanda, Yeni Zelanda, Rusya, İsveç ve Tayland yer alıyor.

ios-8-3-turkce-siri-080415

iOS 8.3 güncellemesinin Siri’ye getirdiği bir diğer yenilik ise sanal asistanın ekstra bir dokunuşa ihtiyaç duymadan sesli arama yapabilmesi oldu. Cihazın performansını ve dengesini geliştirdiği belirtilen iOS 8.3 güncellemesi; Wi-Fi, Bluetooth, üçüncü taraf klavyeler ve bazı uygulamalardaki hataları da gideriyor.

iOS 8.3 güncellemesi Türkiye’nin de aralarında bulunduğu beş ülkeyi daha Apple’ın otomobiller için hazırladığı CarPlay platformunun kapsama alanına alıyor. Ancak CarPlay’in Haritalar özelliğinin henüz yeni ülkelerde desteklenmediğini belirtmek gerekiyor.

ios-8-3-emoji-080415

Apple iOS 8.3 ile birlikte kullanıcılarına istenmeyen kısa mesajları bildirme imkanını sağlarken, telefon defterine kayıtlı olmayan kişilerden iMessage alımının durdurulmasına izin veriyor. iCloud Photo Library de iOS 8.3 ile birlikte beta sürecini tamamlıyor. iOS 8.3, iPhone 6 Plus’ın yatay klavyesine özel formatlama tuşları da ekliyor. Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 9’u ise haziran ayında tanıtması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER