Teknoloji

Apple iOS 8.0.2 güncellemesini yayınladı, iPhone 6’ların sorunlarını çözdü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ios-8-0-1-no-service-250914

Apple, iOS 8.0 ile ilgili bazı sorunları gideren iOS 8.0.1 güncellemesini geçtiğimiz çarşamba akşamı yayınlamış, ancak hemen ardından iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının hücresel şebeke bağlantısı ve Touch ID ile ilgili problemler rapor etmesi nedeniyle bu güncellemeyi dağıtımdan kaldırmıştı. Sorunun çözümü ve yeni bir güncelleme için çalışmalara başladığını açıklayan şirket epey hızlı davrandı ve iOS 8.0.2 güncellemesini 48 saat geçmeden yayınladı.

Aslında Apple kullanıcıların iTunes’u kullanarak iOS 8.0’a geri dönebileceğini belirtmiş, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için iOS 8.0 bellenim dosyalarını da yayınlamıştı. Ancak görünüşe göre, iOS 8.0.1’deki hata çok sayıda kullanıcıyı etkilememiş. Konuyla yakından ilgili bir kaynağın belirttiğine göre iOS 8.0.1 güncellemesini 40 binden daha az kullanıcı indirdi ve Apple bu güncellemeyi daha bir saatini doldurmadan geri çekti.

iOS 8.0.2 ile birlikte iOS 8.0.1 ile çözülmesi amaçlanan sorunlara odaklanılıyor. HealthKit uygulamalarının App Store’da yer almasının önünde engel olan pürüz giderilirken kullanıcıların parolalarını girerken üçüncü taraf klavyelerin devre dışı kalması, bazı uygulamaların Fotoğraf Kütüphanesine erişiminin engellenmesi, Safari’den fotoğraf ve video yüklenmesinin önlenmesi gibi hatalar da çözülüyor. Tabii ki, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta hücresel şebeke erişimi ve hücresel ağ bağlantısı problemlerine neden olan sorun da giderildi.

iOS 8.0 kullanıcıları iOS 8.0.2 güncellemesini kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirler.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER