Manşetler

Apple iOS 7’de e-posta ve takvim uygulamalarını yenilemeyi planlıyor

Apple’ın iOS 7’yi haziran ayında düzenlenecek WWDC’de tanıtması bekleniyor. WWDC yaklaştıkça Apple’ın yeni mobil işletim sistemine ilişkin haberlerin sayısı da artıyor. Bloomberg’in haberine göre, tasarımda gerçekleşmesi beklenen köklü değişiklikler nedeniyle iOS 7’nin beklendiği gibi WWDC’de tanıtılamaması da ihtimaller arasına girmiş durumda.

ios-uygulamalar-2012-27121201

Haberde Apple’ın özellikle e-posta ve takvim uygulamaları için daha radikal değişiklikler planladığı belirtilirken, sadece bu uygulamaların yenilenmiş halinin de daha geç yayınlanabileceği ifade edildi. Apple’ın iOS 7 projesinin başında şirketin tasarım konusundaki en yetkin isimlerinden biri olan Jony Ive bulunuyor. iOS 7’de estetik bakımdan bir değişim planlayan Ive’ın daha düz bir arayüz için realistik arayüz elemanlarını kullanmaktan uzak durduğuna ilişkin haberler daha önce de gündeme gelmişti.

Söz konusu tasarımsal değişikliklere ek olarak, Ive’ın kullanıcıların cihazlarıyla iletişim kurması için yeni yolların peşinde olduğu söyleniyor. Ive’ın iOS’e hareket teknolojisine dayalı özellikler eklemek için bu teknolojilerin yaratıcılarıyla bir araya geldiği iddia edilirken, tasarımcının insanların cihazları kontrol etme yollarını değiştirmek istediği belirtildi. Bloomberg’e göre bu tarz değişikliklerin iOS 7 ile birlikte sunulması pek olası gözükmüyor. Ortada dolaşan gecikme dedikodularına rağmen, Apple iOS 7’yi ve yeni OS X’i WWDC’de gözler önüne sürme sözünden vazgeçmiş değil.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER