Manşetler

Apple’a göre iOS cihazlarının yüzde 80’i iOS 7 ile çalışıyor

Apple’ın güncel iOS 7 mobil işletim sistemi, Apple’ın finanstan sorumlu genel müdür yardımcısı Peter Oppenheimer tarafından verilen bilgilere göre iOS cihazlarını yüzde 80’inde yüklü bulunuyor.

iphone-5s-inceleme-00025

Geçtiğimiz eylül ayında iPhone 5s ve iPhone 5c piyasaya sürülürken yayınlanan iOS 7 şu anda dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olarak nitelendiriliyor. Apple’ın 2014 birinci mali çeyrek sonuçlarını açıkladıktan sonra gerçekleştirdiği telekonferans görüşmesinde konuşan ve bu bilgiyi veren Oppenheimer, kullanıcıların yeni işletim sistemine gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Karşılaştırma yapacak olursak, Android’in 4.1 Jelly Bean ile 4.4  KitKat’ı da kapsayan son dört sürümü Android cihazlarının yüzde 60’ında yüklü bulunuyor. Apple’ın cihaz güncellemeleri konusunda daha hızlı davranması ve nispeten çok daha dar ürün yelpazesine sahip olması da yeni işletim sistemine uyum sürecini hızlandırıyor.

Apple’ın iOS’in çıkışından beri en büyük güncelleme olarak nitelendirdiği iOS 7 aynı zamanda Apple’ın tasarım şefi Jonathan Ive’nin el attığı ilk yazılım olarak dikkat çekiyor. Bu işletim sistemi yenilenmiş yazı tipleri, ikonlar, şeffaf katmanlar, jiroskopla desteklenen efektler gibi unsurlar barındırıyor.

Apple’ın Geliştirici Merkezi üzerinde dün yayınlanan verilere göre iOS kullanıcılarının yüzde 17’si hâlâ iOS 6 kullanmaya, yüzde 3’ü de daha eski versiyonlardan yararlanmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER