Manşetler

Apple iOS 7’deki siyah ekran – yeniden başlama problemini güncellemeyle çözecek

Apple, iOS 7 ile çalışan iPhone’ları ve hatta iPad’leri etkileyen ve geçtiğimiz eylül ayından beri bir çözüm getirilmeyen siyah ekran problemini çözeceğine dair söz verdi.

iphone-5s-inceleme-00035

Söz konusu hata iOS 7 yüklü cihazın herhangi bir sebep yokken yeniden başlamasına ve ana ekran tekrar görülünceye kadar aradan 30 saniye ile 1 dakika arasında bir sürenin geçmesine neden oluyor.

Apple’ın Mashable sitesine gönderdiği açıklamaya göre yakında çıkacak yazılım güncellemesinde ana ekranın çökmesine neden olan hataya da çözüm getirilecek. Güncellemenin ne zaman geleceğine dair herhangi bir bilgi verilmedi, ancak bu sorunun önümüzdeki haftalarda beklediğimiz iOS 7.1 ile birlikte çözülmesi bekleniyor. iOS 7.1 şu anda geliştiriciler tarafından test edilmeye devam ediyor.

Bu arada geçmişte Apple yazılımlarının ne zaman geleceği noktasında isabetli tahminler yapmış olan BGR sitesi, iOS 7.1’in mart ayında yayınlanacağını iddia etti. Siyah ekran sorununun giderilmesinin yanı sıra, yeni yazılımın iOS in the Car, yeni erişilebilirlik seçenekleri ve çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri getirmesi bekleniyor.

İlgili >> Mashable

İLGİLİ HABERLER