Manşetler

Apple iOS 7 beta 2 sürümünü yayınladı, iPad desteği geldi

Apple iOS 7’nin ilk beta sürümünü iki hafta önce WWDC’deki tanıtımın hemen ardından yayınlamıştı ve bu ilk beta sürümü yalnızca iPhone’u destekliyordu. Dün akşam saatlerinde yayınlanan ikinci beta sürümüyle birlikte iPad desteği de gelmiş oldu.

ios-7-beta-2-sesli-notlar-250613

Apple’ın kayıtlı yazılımcılarının kablosuz bağlantı üzerinden iOS cihazlarına indirebilediği iOS 7 beta 2’nin destekleyen iPad’lere de USB bağlantısı üzerinden kurulması gerekiyor. Güncellemeyle birlikte Siri için yeni erkek ve kadın seslerinin de bulunduğu bazı yenilikler işletim sistemine kazandırıldı. Bunun yanı sıra çeşitli hatalar giderildi ve iyileştirmeler yapıldı.

Sesli Notlar uygulamasının eklenmesi ikinci beta sürümünün en dikkat çekici özellikler arasında bulunuyor. Ana ekranda yerini alan bu uygulama yenilenmiş görünümüyle dikkat çekiyor. Ses dalgalarını gösteren yeni bir ikon ve büyük bir kırmızı tuşa dokunarak kayıt yapma imkanı uygulamada bulunuyor. Sesli Notlar uygulaması içinde kayıt edilen ses klipleri üzerinde düzenleme çalışmaları yapılabiliyor. Kullanıcılar bu notları mesaj, e-posta veya AirDrop üzerinden de başkalarına gönderebilecek. Öte yandan tüm kayıtlar iCloud’a da kaydedilebiliyor.

İlgili >> AppleInsider, 9to5Mac

[Görsel – AppleInsider]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER