Manşetler

Apple çeşitli yenilikler ve iyileştirmeler içeren iOS 7.1’i yayınladı

Apple iOS 7.1 güncellemesini yayınladı. Birkaç aydır beta sürümleri kayıtlı geliştiriciler tarafından kullanılan ve test edilen iOS 7.1 ile birlikte CarPlay, yeni Siri işlevleri, Touch ID için bazı iyileştirmeler, bazı iPhone ve iPad kullanıcılarının karşılaştığı yeniden başlatma hatasının çözümü gibi yenilikler geliyor.

iphone-5s-inceleme-00025

Yeni yazılım Apple’ın ABD’de faaliyet gösteren müzik dinleme servisi iTunes Radio’ya daha fazla esneklik getirirken, otomatik HDR modunun da aralarında bulunduğu yeni kamera işlevlerini getiriyor.

Siri’nin konuşmanızın bittiğini otomatik olarak algılamasına alternatif olarak konuşurken Ana Ekran düğmesini basılı tutup işiniz bittiğinde düğmeyi bırakarak Siri’nin ne zaman dinleyeceğini elle denetleme fırsatını veren eklenti iOS 7.1 ile birlikte gelirken, Çince (Mandarin), İngiliz İngilizcesi, Avustralya İngilizcesi ve Japonca için yeni, kulağa daha doğal gelen erkek ve kadın sesleri de Siri’nin kazandığı önemli bir diğer yenilik olarak dikkat çekiyor.

iTunes Radio tarafında Öne Çıkan İstasyonlar’ın üst tarafındaki arama alanı ile favori sanatçı veya parçayı taban alan istasyonları kolayca yaratma, Şu An Çalınan ekranında düğmeye bir dokunuşla albümler satın alma, iPhone’da, iPad’de veya iPod touch’ta reklamsız iTunes Radio’nun keyfini çıkarmak için iTunes Match’e abone olma gibi yenilikler sunuluyor.

iOS 7.1 ile birlikte Takvim’e de çeşitli yenilikler ekleniyor. Etkinlikleri ay görüntüsünde görüntüleme seçeneği, birçok ülke için otomatik olarak eklenen ülkeye özel tatiller dikkat çekiyor.

Kalın font seçeneğinin klavye, hesap makinesi ve birçok simge şeklini içermesi, Hareketi Azalt seçeneğine Hava Durumu, Mesajlar ve çoklu görev kullanıcı arayüzü canlandırmalarının eklenmesi; yeni, düğme şekillerini görüntüleme, uygulama renklerini karartma ve beyaz noktayı azaltma seçenekleri de Erişilebilirlik alanında karşımıza çıkan iOS 7.1 yenilikleri olarak listeleniyor.

iPhone 5s üzerinde HDR’yi otomatik olarak etkinleştirmek için yeni Kamera ayarı, daha fazla ülkede iCloud Anahtar Zinciri desteği, FaceTime araması başka bir aygıtta cevaplandığında arama bildirimlerinin otomatik olarak silinmesi, Ana Ekran’ın ara sıra çökmesine neden olan bir hatanın düzeltilmesi, TouchID’nin parmak izi tanımasının iyileştirilmesi de iOS 7.1’in kullanıcıları memnun edecek değişiklik ve eklentileri arasında bulunuyor. Bu arada Mail’in okunmamışlar etiketi görüntüsü 10 binden büyük sayılar için düzeltildi.

iPhone 4 kullanıcıları iOS 7.1 ile birlikte telefonlarının performanslarında iyileşme hissedecek. Ayrıca kullanıcı arayüzü geliştirmeleri iOS 7.1’de de sürdürülüyor.

Apple’ın belirttiğine göre yüzde 80’den fazla kullanıcı iOS 7 kullanıyor. iOS 7.1’e geçişin de hızlı olacağını tahmin ediyoruz. iOS 7.1 güncellemesi kablosuz bağlantı üzerinden gerçekleştirebiliyor. Bunun için Ayarlar altında bulunan Yazılım Güncelleme’yi açmanız gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER