Manşetler

Apple iOS 6’da uygulama ve şarkı hediye etme özelliğini kullanıma açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS cihaz sahiplerine sunduğu uygulama hediye etme seçeneği iOS 6’nın gelişiyle birlikte son bulmuştu. Ancak bu özellik tam da yıl sonu öncesinde tekrar faaliyete geçirildi. Yeniden faaliyete geçen ve Türkiye mağazasına üye Apple kullanıcılarının da yararlanabildiği hediye özelliği seçtiğiniz herhangi bir paralı uygulamayı veya şarkıyı belirlediğiniz bir günde gönderilmesi imkanını da sunuyor. Hediye gönderimi yapacak kişi bu hediyenin yeni yılın ilk gününde veya doğum gününde sahibine ulaşmasını sağlayabilir.

Dijital hediyeler bir defada birden fazla kişiye de gönderilebiliyor. Bir paralı uygulama veya şarkının detay penceresi içinde yer alan paylaş butonuna dokunduğunuzda açılan paylaşım tepsisinde hediye etme seçeneğini de göreceksiniz. Bu seçenekle devam ettiğinizde açılacak yeni bir sayfada ise hediyeyi göndereceğiniz kişinin e-posta adresini yazmanız, mesajınızı girmeniz ve gönderim yapılacak zamanı belirlemeniz gerekiyor. Hediye gönderimiyle ilgili tüm detaylar iPhone Türkiye’nin konuyla ilgili bu yazısında anlatılıyor, ona bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu arada hediye edeceği şarkı veya uygulama konusunda karar veremeyenler için iTunes Hediye Kartı armağan etme imkanı da bulunuyor. 15 TL ile 200 TL arasında belirlediğiniz bir miktarı istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. Alıcı kişi de sizin gönderdiğiniz miktara iliştirilmiş kodu kullanarak bu miktarı hesabına bakiye olarak işleyebilir.

İlgili >> Wall Street Journal, iPhone Türkiye

İLGİLİ HABERLER