Manşetler

Apple iOS 6’da Google Haritalar yerine üç boyut destekli kendi haritalandırma sistemini kullanacak

Apple’ın iOS’teki harita işlevlerinde Google Haritalar’a olan bağlılığını azaltmak istediği sır değil. Şirket bu amaçla geçmişte birkaç harita şirketini satın almıştı ve geçen martta yayınlanan iOS için iPhoto uygulamasında da harita bilgileri OpenStreetMap kuruluşundan sağlanmıştı. 9to5Mac’in ve AllThingsD’nin biribirinden bağımsız şekilde verdikleri haberlere göre Apple iOS 6 ile birlikte Google Haritalar yerine kendi harita çözümünü kullanmaya başlayacak.

Dıştan bakıldığında bu uygulamanın şu anda iOS’te yer alan harita sisteminden çok farklı olmayacak, ancak Apple’ın geçen sonbaharda satın aldığı C3’ün geliştirdiği bir teknoloji sayesinde yoğun öğeler içeren bir 3D modu barındıracak. C3’ün üç boyutlu haritalandırma teknolojilerinde tecrübesi bir hayli fazla ve iOS 6 ile birlikte gelecek yeni harita uygulamasında bu tecrübelerden yararlanma fırsatı bulacağız. Yeni harita uygulamasında sokak görünümü tarzı bir opsiyonun yanı sıra tepeden üç boyutlu görümüm modunun da bulunacağı söyleniyor.

9to5Mac sitesi geçmişte de iOS ile ilgili doğru ipuçları vermişti. Örneğin site iPhone 4S’e Siri teknolojisinin ekleneceğini önceden haber vermiş ve doğru çıkmıştı. Bu nedenle iOS 6’da geleceği söylenen yenilenmiş harita uygulaması iddiasını yabana atmamak gerekiyor. Üstelik haberin All Things D tarafından doğrulanması da iOS 6’de yeni haritaların bulunacağı ihtimalini güçlendiriyor.

İlgili – 9to5Mac
İlgili – AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER