Teknoloji

Apple iOS 6 ile gelecek yeni Harita uygulamasında Waze bilgilerini de kullanıyor

ios-6-haritalarTomTom dün yayınladığı bir basın bülteniyle Apple’ın harita çözümlerinin ve bilgilerinin bir kısmını iOS 6’nın yeni Harita uygulamasında kullanmak üzere lisansladığını doğruladı. Trafik verileri gibi yığın kaynaklı veriler ise Waze adlı bir navigasyon uygulaması tarafından sağlanıyor. Söz konusu uygulama da kullanıcılara yığın kaynaklı trafik verileri sunuyor.

TechCrunch Apple’ın yasal bildirimler altında listelediği harita şirketleri arasında Waze’in de yer aldığını farketmiş. Waze sadece harita bilgisi sağlamakla ilişkilendiriliyor, ancak bu bilgiler Apple’ın bahsettiği trafik verilerine de genişletilebilir. Apple’a katkıda bulunan diğer şirketler arasında Getchee, Localeze, Urban Mapping, DMTI, MapData Sciences ve TomTom da listeleniyor.

Waze’in hem iOS hem de Android platformunda çalışan uygulamaları bulunuyor, kullanıcılara ücretsiz yol tarifleri sunuyor, ayrıca kullanıcıları rotaları üzerindeki trafik kazaları, uyarıları veya sıkışıklıkları konusunda bilgilendiriyor. Waze trafik bilgilerini kullanıcı topluluğundan alıyor, Apple da kendi çözümü için benzer bir yaklaşım kullandığını belirtmişti. WWDC 2012 açılış toplantısında anonim verilerin hareket hâlindeki iOS cihazlarından trafik kazaları veya sıkışıklıklarıyla ilgili nasıl gönderildiği konusunda bilgiler vermişti.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER