EğlenceManşetler

Apple iOS 6 ile birlikte özel bir podcast uygulaması çıkarabilir

Hafta başında iOS 6 beta sürümünü yayınlayan Apple’ın yeni nesil mobil işletim sisteminde podcast’ler için ayrı bir uygulama yayınlayabileceği söyleniyor. AllThingsD tarafından dile getirilen bu iddianın kaynağı olarak mevcut iTunes uygulamasında podcast sekmesinin bulunmaması gösteriliyor. Aslında satın alınanlar şarkılar listesi altında indirilen podcast’leri görmek mümkünmüş, ancak podcast aratmak veya yenilerini indirmek mümkün değilmiş.

Çeşitli kaynakların belirttiğine göre bu durum iOS 6 beta’daki iTunes sürümünün eksik olduğu şeklinde yorumlanmamalı. Aksine, Apple’ın özel bir podcast uygulamasını çıkarmanın planlarını yaptığı söyleniyor. Bu durumda podcast’lerde mobil uygulama veya kitaplar gibi kendi dağıtım noktasına sahip olacak. Ancak iTunes’un masaüstü versiyonu uygulamalar veya kitaplar gibi podcast’leri de dağıtmaya devam edecek.

Bu arada sesli kitaplar ve iTunes U içeriklerinin de iOS 6’da eksik olduğu söyleniyor. Belki bunlar da ana iTunes uygulamasından çıkarılıp ayrı bir uygulama olarak kullanıcıların karşısına çıkacaktır. Eğer durum böyle olursa Apple’ın içerik dağıtım kanallarını en azından mobil ortamda birbirinden ayrıştırdığını ve bu sayede kısıtlı olan ekran alanında kullanıcılara daha fazla içeriğe daha kısa zamanda ulaşma şansı tanımaya çalıştığını söyleyebiliriz. Tabii, beta sürümüne bakıp konuştuğumuzu unutmamalıyız. Final sürümde her şey daha farklı olabilir.

İlgili – AllThingsD
İlgili – MacRumors
İlgili – AppAdvice

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER