Teknoloji

Apple iOS 6.1.1 beta sürümünü dağıtmaya başladı, erken çıkışın nedeni jailbreak mi?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 6.1’i yayınlayalı yaklaşık 10 gün oldu. evad3rs ekibinin de evasi0n olarak adlandırılan untethered jailbreak yazılımını yayınlamasının üzerinden üç gün geçti. Jailbreak aracının çıkmasıyla birlikte yaklaşık dört buçuk aydır bekleyişte olan Apple iOS cihaz sahipleri nihayet mutlu sona ulaşmıştı. Dün ortaya çıkan bir habere göre Apple iOS 6.1.1 beta sürümünü yazılımcılara göndermeye başlamış bile. Söz konusu ara güncellemenin evasi0n jailbreak aracına kapıyı kapatmayı hedeflediği dile getiriliyor.

ios-6-logo

evasi0n jailbreak aracının çalışması, iOS sistem dosyalarının içine sızması ve sistemde Apple tarafından onaylanmamış yazılımları koşturması çeşitli açıklara dayanıyor. Eğer Apple bu açıklardan herhangi bir tanesini kapatmayı becerirse, kullanıcıların telefon ve tabletlerini jailbreak etmesini zorlaştıracak demektir. Tabii ki, henüz Apple’ın yazılımcılara beta versiyonunu dağıtmaya başladığı iOS 6.1.1’in tam olarak ne gibi yenilikler ve düzeltmeler içereceği bilinmiyor; bu nedenle henüz bizim söylediğimiz de bir tahminden öte geçmiyor. Ancak Apple’ın daha iOS 6.1’i yeni yayınlamışken iOS 6.1.1 için çalışmalara başlamış olması Cupertino’dakilerin jailbreak olayını engellemek için harekete geçtiğini düşündürüyor. evad3rs ekibinden MuscleNerd rumuzlu korsan da kullanıcıların dün yayınlanan iOS 6.1.1 beta sürümünden uzak durmalarını istedi.

Bu arada iOS 6.1.1 beta içinde Apple Haritalar üzerinde yapılmış çeşitli düzeltmelerin olduğu da söyleniyor. Ayrıca beta sürümünün son kullanma tarihinin olmaması da ilginç bir ayrıntı.

İlgili >> Twitter (MuscleNerd), Redmond Pie, 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER