Manşetler

Apple iOS 5’te sunmak için yeni çoklu görev hareketleri üzerinde çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple gelecekte iOS işletim sistemini çoklu görev hareketleriyle daha da zenginleştirmeyi ve kullanıcıların dokunmatik ekranın nimetlerinden daha fazla yararlanmasını hedefliyor. Aslında iOS 4.3 beta sürümünde iki işlev ilk kez görücüye çıkarılmıştı, ancak bu işlevler son kullanıcıyla buluşmamıştı. Yine de, bu işlevleri kullanmanın yolunu bu yazıda sizlerle paylaşmıştık.

PatentlyApple sitesine göre Apple yeni çoklu dokunmatik görev hareketleri ve akıllı ekran çerçevesi için patent başvurularında bulunmuş. Bu patent başvuruları dahilinde kullanıcı arayüz davranışlarının modifiye edilmesi, isteğe bağlı olarak görüntülenen objelerin değiştirilmesi gibi kullanıcı arayüzüne yönelik çeşitli süreçler çoklu dokunmatik hareketlerle kontrol edilebilecek. Patent için başvurulan çoklu dokunmatik hareketler arasında sürükleme, parmağı dokunmatik ekran üzerinden çekmeden bir hareket yaparken arada ikinci bir harekette daha bulunmak gibi şablonlar bulunuyor.

Apple’ın patentini almak için başvurduğu bu çoklu görev hareket şablonlarının gerçek hayata ne zaman geçeceği ise şu noktada belirsiz. Yine de, bu yenilikleir iOS 5 ve iPhone 5’te görmek ilginç olurdu, değil mi?

İlgili – Patently Apple

İLGİLİ HABERLER