Teknoloji

“Apple iOS 5’te ses tanıma desteğini tanıtacak, düşük fiyatlı iPhone çıkmayacak” tahmini

Apple’ın 4 Ekimde düzenleyeceği “Haydi iPhone’u Konuşalım” başlıklı basın toplantısının davetiyeleri gönderildi. Şimdi önümüzdeki bir haftalık dönemde bu etkinlikte nelerle karşılaşacağımza dair tahminleri fazlasıyla duyacağız. Piper Jaffray analisti Gene Munster’ın yatırımcılara gönderdiği bilgi notuna göre Apple bu etkinlikte iOS 5 içinde yer alacak ses tanıma özelliğini de duyurabilir. Öte yandan uzun süredir dedikodusu yapılan ve daha makul fiyatlı olacağı söylenen iPhone 4S ise kendini göstermeyecek.

Munster bu tahmini Apple’ın davetiyesindeki sloganın üzerine kurulmuş kelime oyununa dayanıyor. Sloganda geçen “konuşalım” kelimesinin ses tanıma özelliğine bir atıf olarak kullanıldığına inanıyor. Apple’ın iOS’e ses tanıma tabanlı işlevler ekleyeceğine dair beklentiler 2010 yılında gerçekleşen Siri satın alınmasından beri mevcudiyetini koruyor. Assitant adını taşıyacağı belirtilen bu işlev kullanıcıların e-posta veya kişi rehberi gibi çeşitli doğal uygulamalara sesli komutlarla ulaşılmasını sağlıyor. Daha önce çıkmış olan iOS 5 beta sürümlerinde bu entegrasyonun izleri bulunuyordu. Üstelik Apple’ın bu özelliği desteklemek amacıyla iPhone 5’teki RAM miktarını da iki katına çıkardığı belirtiliyor.

Bununla birlikte, Munster Apple’ın daha ucuz fiyatlı ve kontratsız satılabilecek bir iPhone modelinin tanıtılacağına inanmıyor. O’na göre Apple çizgisini korumaya devam edecek. Yeni iPhone 5’in yanında mevcut iPhone 4’ü de biraz indirimle müşterilerine sunacak.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER