Teknoloji

Apple iOS 5 GM sürümünün öncesinde iCloud sistemini sıfırlama çalışması yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iOS5’in son test sürümünün ve iCloud’ın halka açılmasından hemen önce, 22 Eylülde iCloud yedekleme servisini ilk durumuna getirmeyi, yani reset atmayı hedefliyor. BGR’in iddiasına göre ortaya atılan bu tarihten sadece bir gün sonra iOS 5 Golden Master sürümünün yayınlanması bekleniyor.

Söz konusu sıfırlama işleminin iCloud üzerinde depolanmış favori siteler listesi, takvim veya kişi kayıtları, e-posta veya hatırlatma girdilerine herhangi bir etkisi olmayacak. Apple’ın Geliştirici Panosunda yayınlanan notta iCloud Yedekleme servisinin 22 Eylül Perşembe günü sıfırlanacağı belirtiliyor. iCloud’a yedekleme veya iCloud üzerinden yeniden kurma işlevinin Pasifik saat dilimine göre sabah 9 ile akşam 5 saatleri arasında kapalı kalacağı, bu süre zarfında söz konusu işlemlerin başarısız olacağı belirtiliyor. Söz konusu sıfırlama işleminden sonra 22 Eylülden önce alınmış herhangi bir yedeğe geri dönüş işleminin yapılamayacağı belirtilirken, cihaz bir sonraki sefer iCloud’a bağlandığında tam yedekleme işleminin otomatik olarak başlatılacağı not ediliyor.

Apple, 1 Ağustos günü iCloud’ın beta sürümünü geliştiricilere açmış, ayrıca resmi fiyat tarifesini de belirlemişti. Tüm kullanıcılara 5 GB’lık depolama alanı ücretsiz verilecek. Toplam 15 GB’lık alan elde edecek şekilde ek 10 GB’lık alan için yılda 20$, 25 GB’lık toplam alan elde edecek şekilde 20 GB’lık alan için yılda 40$ ve 50 GB’lık ek alan için yılda 100$ ödemek gerekecek.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER