Manşetler

Apple iOS 5 beta ile henüz duyurmadığı yeni özellikleri test ediyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Jobs ve arkadaşları geçen hafta düzenlenen WWDC 2011’in açılış toplantısında iOS 5’in ilgi çekici yeni özelliklerini tanıttılar. Bu yeni özellikleri kardeş blogumuz iPhone Türkiye yakından inceledi. Ancak görünüşe göre Apple’ın açıkladığından daha fazla yeni özellik iOS 5 ile birlikte kullanıcılara ulaşmayı bekliyor. Bu yeniliklerin izlerini internette yapılacak çeşitli aramalarla bulmak mümkün. Ancak biz sizi yormayalım ve ilginç ayrıntıları aşağıda listeleyelim:

– Her ne kadar sadece beta sürümüne özel bir işlev olduğu söylense de, Apple’ın 3G üzerinden FaceTime görüşmesi yapma imkânını eklediği iddia ediliyor. Bu işlevin aktif hâlde olup olmaması ise mobil operatörlerin insiyatifine bırakılmış olacak.

– AirPlay Mirroring adı verilen bir özellik kullanıcıların iPad 2’deki ekran görüntüsünü Apple TV aracılığıyla HDTV’ye yansıtmasını sağlayacak. Eğer bu özelllik aktif hâle gelirse, hem Apple TV hem de iPad 2 sahibi olanların Dijital AV Adaptörü için ek yatırım yapma gereksinimi ortadan kalkacaktır. Bu özelliğin nasıl çalıştığını gösteren bir tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

– Geçenlerde burada değindiğimiz şekilde, iOS 5’in 1080p video senkronizasyon desteği de sunacağı iddia ediliyor. Bu, gelecekteki iPad ve iPhone’ların 1080p içerik oynatabileceği dedikodularını da ateşledi.

– iOS 5’in albüm, şarkı veya sanatçı bilgilerini Bluetooth üzerinden otomobildeki stereo ses sistemlerine aktarabileceği belirtiliyor. Bu konuyla ilgili ayrıntıları ise şu bağlantıda bulabilirsiniz.

Bu saydığımız özelliklerin eylül ayında çıkması beklenen iOS 5 final sürümünde çıkıp çıkmayacağının garantisini henüz veremediğimizi de belirtmeden geçmeyelim.

Video: iOS 5 AirPlay Mirroring

İLGİLİ HABERLER