Teknoloji

Apple iOS 5.0.2 ile batarya sorunu çözecek, iOS 5.1 ile Siri’ye yeni yetenekler kazandıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-4s-inceleme-00006Apple’ın gelecek hafta iOS 5.0.2 güncellemesini yayınlayacağına dair yeni bir dedikodu ortaya çıktı. Söz konusu güncellemeyle birlikte bazı kullanıcıların iPhone 4S ile yaşadıkları batarya sorununa çözüm sunulması hedefleniyor. Almanya’da yayın yapan Macerkopf.de sitesi tarafından bir Apple yazılım mühendisinin iddiasına dayanılarak verilen haberde Apple’ın yıl sonunda iOS 5.1 güncellemesini de yayınlayacağı, bu güncellemenin Siri’ye birçok yeniliği getireceği de iddia ediliyor.

Apple, iOS 5.0.1 ile batarya ömrü konusunda yaşanan sorunları çözmeyi amaçlamıştı. Ne var ki, bazı kullanıcılar bu güncellemeyi yükledikten sonra bile problem yaşamaya devam etti. Apple’ın yayınlayacağı iOS 5.0.2 ile birlikte iPhone 4S kullanıcılarına katalogda vaat ettiği bataryada çalışma sürelerini sunmayı hedefliyor.

iOS 5.1 güncellemesinin ise yukarıda belirttiğimiz gibi iPhone 4S ile birlikte sunulan Siri’ye daha fazla özellik kazandırması bekleniyor. Bunların arasında sesli konutlarla fotoğraf çekme, video kaydetme, Bluetooth veya Wi-Fi bağlantılarını kapatıp açma işlevlerinin de yer aldığı da belirtiliyor. Sitenin kaynağı güncellemenin 2011’in sonundan önce gelmeyeceğinin, çünkü Siri üzerinde çalışma yapmanın oldukça mâliyetli bir iş olduğunun altını çiziyor.

İlgili – Macerkopf.de
İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER