Manşetler

Apple iOS 4 uygulamalarını kabul etmeye başladı

iOS 4’ü geçtiğimiz Nisan ayından beri indirip test etmek mümkün, ancak yepyeni multitasking yeteneklerini görmenin imkanı yoktu, çünkü ortada bu işlevi destekleyen üçüncü taraf uygulama bulunmamaktaydı.

Bu durum artık değişiyor, Apple iOS 4 uygulamalarını kabul etmeye başladı. Bu sayede artık iPhone 3GS ve iPhone 4 kullanıcıları multitasking’in nimetlerinden ve bunun yanında 1500 farklı yenilikten yararlanabilecek, tabii ki 21 Haziran tarihinden itibaren…

Oldukça iyi karşıladığımız bu habere rağmen bazı tereddütlerimiz yok değil. Apple’ın iPhone’un arkaplanında sadece belirli görevlerin çalışmasına izin vereceğini düşünüyoruz. Sürekli arkaplanda çalışması gereken IRC ve IM istemcileri de hâla eski tipte çalışmaya devam edebilir. Aslında bazı yazılımcılardan kullanıcıların istediklerini sunmaları için daha fazla arkaplan aracı istedikleri şeklinde şikayetler yükselmeye başladı bile. Örneğin, Instapaper’dan Marco Ament uygulamasının arkaplanda güncelleme yapmasına izin veren bir ağ sorgulama API’si talebinde bulundu. Apple’ın bu isteğe nasıl bir cevap vereceğini merakla bekliyoruz.

Her ne olursa olsun, iPhone’umuzu kullanırken Skype’yi her zaman açık tutabileceğimiz ve GPS uygulamalarını her an kullanabileciğimiz için memnunuz.

İlgili – Apple
İlgili – Marco Ament

İLGİLİ HABERLER