Manşetler

Apple iOS 4.3’ü iki hafta içinde yayınlayacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 4.3’ün yaklaşık birer haftalık aralarla gelen beta sürümlerinin ardından artık bu yeni yazılımın tüm iPad, iPhone ve iPod touch sahiplerinin kullanımına sunulması bekleniyor. Bu yeni güncellemenin ne zaman yayınlanacağına dair tahminler de dillendirilmeye başladı.

Dün tanıtılan iPad’e özel dijital gazete The Daily iki hafta boyunca ABD’li mobil operatör Verizon Wireless tarafından ücretsiz olarak sunuluyor. Daring Fireball sitesinin iOS konusunda güvenilir kişisi John Gruber iOS 4.3 beta 3 çıkıncaya kadar dünkü The Daily etkinliğinde iOS 4.3’ün de duyurulacağını düşünüyormuş. Çünkü The Daily’nin düzgün çalışması için gerekli olan uygulama içi abonelik sistemi iOS 4.3 ile birlikte gelecek bir özellikti. Gruber, The Daily uygulamasının şu anda uygulama içi abonelikleri henüz desteklemediğini ve Verizon’un sponsorluğunda geçecek iki hafta içinde de tanıtım amaçlı ücretsiz dağıtım kılıfı ile zaman kazanıldığına işaret ediyor. Bakalım Apple bu iki hafta içinde altın ve final sürümleri çıkarmayı başarabilecek mi?

Bir başka dedikodu ise AT&T kaynaklı… Verizon Wireless tarafından sunulan iPhone 4’lerde veri bağlantısını WiFi üzerinden paylaşılmasını sağlayan özellik de bulunuyor. Söz konusu özelliğin 13 Şubat tarihinde AT&T tarafından sunulan iPhone 4’lere de geleceği iddia edildi. Bu ya iOS 4.3’ün çıkışıyla ya da AT&T’ye özel bir uygulamayla mümkün olabilir. Ancak bu iki iddiayı bir arada düşününce ve çıkan beta sayısını da dikkate alınca, iOS 4.3’ün çıkışı için günler kaldığı apaçık ortada.

İlgili – Daring Fireball
İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER