Teknoloji

Apple iOS 4.3 güncellemesini 11 Martta yayınlıyor

Apple iPad 2 lansmanında birkaç haftadır beta sürümleri ortalıkta dolaşan iOS 4.3 ile ilgili detayları da açıkladı. 11 Martta ABD’de piyasaya çıkacak olan iPad 2 iOS 4.3 işletim sistemiyle yüklü gelecek. Aslına bakarsanız, iOS 4.3 ile birlikte nelerin geleceğini biliyoruz, yine de bir özet yapmakta fayda var.

iOS 4.3 ile birlikte Safari mobil internet tarayıcısında Nitro JavaScript motoru kullanılmaya başlanıyor. Böylelikle internette gezinme performansı arttırılmış olacak. iTunes ev paylaşımı özelliği ise tüm içeriğin WiFi üzerinden Apple cihazları arasında paylaşılmasını sağlıyor. AirPlay işlevi iOS 4.3 ile birlikte üçüncü parti uygulamaların da kullanımına açılıyor. Artık bir uygulama içindeki video ve fotoğrafları yakındaki bir Apple TV cihazı üzerinde göstermek mümkün olacak. iOS 4.2 ile birlikte ekran kilidi işlevini ses kapatma işlevine bırakan fiziksel anahtar iOS 4.3 ile birlikte tekrar eski işlevini kazanabilecek. Apple bu noktada seçimi kullanıcılara bırakıyor.

Verizon iPhone 4 ile birlikte sunulan ve mobil genişbant bağlantısını çevredeki WiFi cihazlarına paylaştırmayı sağlayan kişisel bağlantı noktası özelliği de iOS 4.3 ile birlikte GSM destekli iPhone 4’lere geliyor.

Apple iOS 4.3’ü 11 Mart günü yayınlayacak. Bu yeni güncelleme iPad, GSM iPhone, iPod touch 3G ve 4G sahipleri tarafından kullanılabilecek.

Apple’ın iPad 2 etkinliğini iPhone Türkiye üzerinden canlı bir şekilde takip edebilirsiniz.

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER