Manşetler

Apple iOS 4.3.4 güncellemesini yayınladı, PDF güvenlik açığını kapattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple daha önce söz verdiği iOS 4.3.4 yazılım güncellemesini cuma akşam saatlerinde yayınladı. iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1, iPad 2, üçüncü ve dördüncü nesil iPod touch’lar için çıkarılan bu yazılım ile PDF güvenlik açığının kapatılması ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan JailbreakMe iPhone jailbreak aracının engellenmesi hedefleniyor.

PDF güvenlik açığı Almanya Ulusal Bilişim Teknolojileri Güvenlik Ajansı tarafından dile getirilmişti. Bu kuruluş zararlı PDF dosyalarının indirmenin bilgisayar korsanlarına cihazın tümünü kontrol etme fırsatı sunacağı konusunda uyarıda bulunmuş, e-posta, yazı ve hatta telefon görüşmelerinin bile erişime açık hâle gelebileceğine dikkat çekmişti.

Yine geçtiğimiz günlerde yayınlanan JailbreakMe aracı da bu belirtilen PDF açığından yararlanarak iOS cihazlarının kolay şekilde jailbreak edilmesini sağlıyordu. Bir web sitesi üzerinde yer alan indirme butonuna dokunduktan sonra kullanıcı App Store’dan uygulama kuruyormuş gibi Cydia’yı cihazına kurmaya başlıyor, bu kurulum işlemi iPhone veya iPad’in başarıyla jailbreak edilmesiyle sonuçlanıyordu. iOS 4.3.4 ile birlikte Apple bu JailbreakMe aracını da engellemiş oluyor.

Bir güvenlik güncellemesi olan iOS 4.3.4 yeni bir özellik içermiyor. Eğer yazının başında belirttiğimiz cihazlardan birisine sahipseniz, güncelleme işlemini iTunes üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili – iPhoneTurkey.biz

İLGİLİ HABERLER