Teknoloji

Apple yeni iOS, macOS, watchOS ve tvOS güncellemelerinin geliştirme çalışmalarına ara verdi

a101 14 eylül 2023 apple ios 18

Apple iOS 18, macOS 15, watchOS 11 ve tvOS 18 yazılımlarının geliştirme sürecine geçici olarak ara verdi. Bloomberg’in Mark Gurman imzalı haberine göre, bu karar yazılım geliştirme ekiplerinin söz konusu yazılımların mevcut sürümlerindeki hataları düzeltmeye odaklanması nedeniyle alındı.

Şirketin çalışanlarına yazılımların gelecek sürümleriyle ilgili hazırlıkları durdurma talimatı verdiği ve mühendislerin mevcut kusurları düzeltmeye ve yazılım performansını artırmaya odaklanmasını istediği belirtildi.

Apple’ın yazılım şefi Craig Federighi, geçmişte de güncel yazılımlardaki sorunların çözülmesine odaklanmasını istemiş ve buna bağlı olarak bazı yeni ürünlerin geliştirme çalışmaları durdurulmuştu. Gurman’a konuşan kaynaklar, Federighi’ye bağlı yazılım mühendisliği ekibinin iç testler sırasında fark edilmeyen pek çok sorunu keşfettiğini dile getirdi.

Apple iOS 18, iPadOS 18 ve macOS 15’in ilk M1 versiyonlarını tamamladı

Bu aranın birkaç gün süreceği ve Apple’ın bu hafta bitmeden geliştirme çalışmalarına yeniden başlayacağı belirtiliyor. Apple iOS 18, iPadOS 18 ve macOS 15’in ilk M1 versiyonlarını tamamlamıştı. Ancak daha sonra bu çalışmalar durdurulmuştu. Şirketin önümüzdeki mart ayında iOS 17.4’ü yayınlayarak mevcut sürümlerin güncellemeleri tamamlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER