Teknoloji

Apple iOS 15 ile metin seçimi için büyütecini geri getiriyor

apple ios 15

Apple, metin seçiminde kullanılan büyüteci iOS 15 için yayınladığı ilk beta sürümüyle geri getiriyor. Cupertino merkezli şirketin internet sitesinde de büyütecin yeni işletim sistemiyle döneceği doğrulanıyor.

Apple’ın iOS 13’le birlikte vazgeçtiği metin seçim büyütecini geri getirmesinin pek sık görülmeyen bir durum olduğunu belirtmek gerekiyor. Cupertino merkezli şirket genellikle verdiği kararlarda geri adım atmamasıyla tanınıyor. Yine de, büyütecin geri gelişinin pek çok kullanıcıyı sevindirecek bir tercih olduğu söylenebilir.

Büyütecin yeni versiyonu eskisine kıyasla biraz daha küçük görünüyor. Yine de, iOS 13 ve iOS 14’te büyütecin hiç olmadığını düşününce bu durum bir sorun olmaktan çıkıyor.

Büyütecin geri dönüşü, mevcut metin seçim sistemindeki en önemli soruna da çözüm getiriyor. Hâlihazırda kullanıcıların parmakları seçilmek istenen metni kapatabiliyor ve bu da yanlış bir seçime yol açabiliyor.

Apple iOS 15 için ilk beta sürümünü geliştiricilerin erişimine açmış durumda. Bu süreçte gelecek geri bildirimler doğrultusunda iOS 15’in metin seçme büyütecinin de biraz daha iyileştirilmesi ve belirginleştirilmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER