Teknoloji

Apple iOS 12 ile NFC’yi üçüncü taraf uygulamalara kısmen açabilir

apple pay

apple ios 12Apple iOS 12 işletim sistemini yakında gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni mobil işletim sisteminin tanıtımı için bekleyişte sona yaklaşılırken, iOS 12 ile ilgili iddialar da hâlâ etrafta dolaşıyor. Bu iddiaların en yenisinin merkezinde iPhone’un NFC yongası yer alıyor.

The Information sitesinde yer alan habere göre, Apple yeni mobil işletim sistemiyle iPhone’un NFC yongasını bazı üçüncü taraf uygulamaların kullanımına açmayı planlıyor.

Apple ilk kez iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile akıllı telefonlarına NFC yongası yerleştirmişti. Böylelikle telefonların Apple Pay’i destekleyen POS cihazlarıyla iletişim kurması mümkün hâle gelmişti. Şirket NFC yongasının kullanımını ise sadece Apple Pay ile sınırlı kılmıştı.

The Information’ın haberine göre, Apple yeni dönemde iPhone kullanıcılarının telefonlarıyla otel odalarının kapılarını açabilmelerini ya da toplu taşıma araçlarının ücretini ödeyebilmelerini istiyor. Söz konusu imkan Japonya ve İngiltere’de bazı şehirlerde 2016’dan bu yana kullanılıyor.

Bazı otellerde iPhone ile odaların kapısını açmak mümkün olsa da, bunun için NFC yerine Bluetooth LE teknolojisinden yararlanılıyor. Söz konusu teknoloji, NFC kadar güvenlik sağlamıyor.

Apple iOS 12 işletim sistemini 4 Haziran’da WWDC 2018 açılış etkinliğinde tanıtacak. İşletim sisteminin tüm kullanıcılarla buluşması içinse eylül ayını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER