Teknoloji

Apple iOS 12 için ikinci beta sürümünü yayınladı

ios 12

apple ios 12Apple iOS 12 için hazırladığı ikinci beta sürümünü dağıtıma çıkardı. Geliştiriciler yeni beta sürümünü iPhone ve iPad’lerine indirerek uygulamalarının iOS 12’ye olan uyumluluğunu test edip gerekli çalışmaları yapabilecek.

iOS 12, bundan iki hafta önce Apple’ın geliştirici konferansı WWDC’nin açılış etkinliğinde resmen duyurulmuştu. Cupertino merkezli şirketin en yeni mobil işletim sistemi, bazı dikkat çekici yeni özellikleri beraberinde getiriyor. iPhone X kullanıcılarına sunulan yeni Animoji seçenekleri, Memoji isimli hareketli kişisel avatarlar ve destekleyen tüm iPhone modelleri için daha detaylı pil istatistiklerinin sunulması, söz konusu yenilikler arasında dikkat çekiyor.

Özellikle eski cihazlar için daha iyi bir performans vadeden iOS 12’nin öne çıkan bir diğer özelliği ise Screen Time uygulaması. Apple’ın yeni uygulaması sayesinde iPhone sahipleri cihazlarını ne kadar kullandıklarını daha yakından izleyebilecek ve buradaki verilerden yardım alarak kullanım alışkanlıklarını düzenleyebilecek.

Apple iOS 12 için yayınladığı ikinci beta sürümüyle ilk sürümdeki bazı hataları da ortadan kaldırıyor. İşletim sisteminin tüm kullanıcılarla buluşacak nihai sürümü içinse önümüzdeki eylül ayını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER