Teknoloji

Apple iOS 11 ile birlikte ekran paylaşımı özelliği sunabilir

Apple iOS 11 ile birlikte kullanıcılarına ekran kaydedebilme özelliği sunmayı planlıyor. İşletim sisteminin beta sürümünü kullananlar, söz konusu özelliği “havalı ve kullanışlı” şeklinde tanımlıyor. Görünen o ki, Apple’ın iOS 11’de cihazın ekranının paylaşımına dair planları bununla sınırlı kalmıyor. Şirketin iOS cihaz sahiplerine doğrudan ana ekranları üzerinden yayın başlatma imkanı vermeyi değerlendirdiği söyleniyor.

The Next Web sitesinde yayınlanan habere göre, Apple üçüncü beta sürümüyle birlikte iOS 11’e “Yayın Başlat” seçeneği ekledi. Söz konusu buton hâli hazırda bir işlev taşımıyor. Bazı kişiler butonun ileride AirPlay ile birlikte çalışabileceği fikrini gündeme getirse de, hâli hazırda iOS’in Kontrol Merkezi’nde AirPlay yansıtma seçeneğinin bulunması, bu işlevi gereksiz kılıyor.

Ekran paylaşımı özelliğinin üçüncü taraf uygulamalar için geliştirilmiş olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ekran paylaşımı, oyun yayınlarında veya iş toplantılarında oldukça faydalı bir araç niteliği taşıyor. Dolayısıyla Apple’ın bu özelliği yaygınlaştırması mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Apple iOS 11’in tam sürümünü sonbaharda yayınlayacak

Apple’ın böyle bir imkan sunmasının uygulama geliştiricilerini de sevindireceğini söylemek zor değil. Ancak şirketin bu özellik üzerinde gerçekten çalışıp çalışmadığı konusunda hâlâ kesin bir bilgi bulunmuyor. Tüm detayları görmek için iOS 11’in sonbaharda yayınlanacak tam sürümünü beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER