Teknoloji

Apple iOS 11.2.6 ile iPhone’da özel karakterin yol açtığı sorunları çözdü

apple iphone x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11.2.6Apple iOS 11.2.6 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme Teluguca dilindeki özel bir karakterin yol açtığı; iPhone’da olağandışı sonlanmalar yol açan ve Mesajlar, Facebook Messenger, WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarına erişimi engelleyen hatayı gideriyor.

Söz konusu hata geçen hafta keşfedilmişti. Basit bir karakteri bir iPhone kullanıcısına göndermek, alıcının cihazında olağandışı arızalara neden oluyor ve belirli mesajlaşma uygulamalarına erişimi kısıtlıyordu. Ayrıca bu hata Safari’yi, aynı zamanda macOS ve Apple Watch’taki dahili Mesajlar uygulamalarını da etkiliyordu.

Apple yayınladığı watchOS, tvOS ve macOS güncellemeleriyle de söz konusu hatanın bu platformlarda giderilmesini sağladı.

Apple, bu hatayı iOS 11.3 yayınlanmadan önce çözeceğini söylemişti. Yayınladığı iOS 11.2.6 güncellemesiyle birlikte sözünü tutmuş oldu. iOS, macOS, tvOS ve watchOS’in en son beta sürümlerinde bu hatanın yaşanmadığı söylenmişti.

Bu tarz küçük problemler belirli zamanlarda Apple’ın yazılım platformlarını etkiliyor. Geçen ay da küçük bir web bağlantısı iPhone’un donmasına neden oluyordu. Apple bu problemi yayınladığı iOS 11.2.5 güncellemesiyle düzeltmişti.

İLGİLİ HABERLER